1. Haberler
  2. Kırşehir Haberleri
  3. Gazzeli Çocukların Dramı Resimlerle Anlatıldı

Gazzeli Çocukların Dramı Resimlerle Anlatıldı

featured

Kırşehir’de Kudüs Platformu’ndan Gazzeli Çocuklara Destek Etkinliği düzenlendi.

‘Resim Çiz’ Etkinliği ile Gazze’deki Dram Anlatıldı

Kırşehir’de, Kudüs Platformu üyeleri, Gazze’de yaşayan çocuklara destek olmak ve onların yaşadığı dramı dünyaya duyurmak amacıyla ‘resim çiz’ etkinliği düzenledi. Cacabey Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Filistin’de ve dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekildi. Katılımcılar, Filistin bayrakları ve yaşanan olayları kendi bakış açılarına göre resmederek, savaş bölgelerinde yaşanan acıları sanatsal bir dille ifade etti.

Kudüs Platformu’ndan Çocuk Hakları Vurgusu

Kudüs Platformu adına konuşan İhsan Buğday, “Gazze’de başlatılan soykırımda birinci yıl doldu. Psikolojik şiddete maruz kalmayan çocuk yok. Her çocuk, fiziksel ve duygusal sömürüden azat olmalıdır,” diyerek bölgedeki çocukların yaşadığı trajediye dikkat çekti. Buğday, bölge halkının yüzde 2’sinin hayatta olmadığını belirterek, çocuklara sunulan hakların işgalcilerin baskısı altında ezildiğini vurguladı. “Anne karnındaki çocuklara dahi soykırım uygulanıyor. Her çocuk sağlık ve sosyal imkanlardan faydalanabilmeli ve özgüvenli olmalıdır. Filistin ve dünyanın birçok yerinde çocuklar haklarından mahrum durumda,” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü de Etkinlikteydi

Etkinliğe Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yasin Gülşen de katılarak çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekilen bu anlamlı etkinliğe destek verdi. Kudüs Platformu, İsrail ve yandaşlarına karşı daha ciddi boykot uygulamalarının yapılması gerektiğini belirterek, çocukların haklarını savunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Gazzeli Çocukların Dramı Resimlerle Anlatıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!