1. Haberler
  2. GENEL
  3. İçişleri Bakanı Yerlikaya Yozgat’ta Türkiye’nin Huzuru Toplantısına Katıldı

İçişleri Bakanı Yerlikaya Yozgat’ta Türkiye’nin Huzuru Toplantısına Katıldı

yerlikaya
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı  Ali Yerlikaya, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Yozgat’ı ziyaret etti.

bakan yerlikaya yozgat
Programına Yozgat Valiliğini ziyaret ederek başlayan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Vali Mehmet Ali Özkan ile bir araya geldi.

Valilik ziyaretinin ardından AK Parti Yozgat İl Başkanı Çelebi Altuntaş ile görüşen İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısına katıldı.

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Yunus Emre (Sarraflar) Caddesinde esnafla bir araya gelerek onlarda sohbet etti, taleplerini dinledi ve ardından MHP Yozgat İl Başkanı Tekin Irgatoğlu ile bir araya geldi.

Gerçekleştirdiği temasların ardından Yozgat Cemil Çiçek Personel Eğitim Merkezinde düzenlenen Türkiye’nin Huzuru Toplantısına katılan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, AK Parti milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Süleyman Şahan, MHP Millletvekili İbrahim Ethem Sedef, AK Parti Yozgat İl Başkanı Çelebi Altuntaş, MHP Yozgat İl Başkanı Tekin Irgatoğlu eşlik etti.

Toplantıda konuşan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Yozgat’ın vefakâr ve yiğit insanlarına hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur.” dedi ve konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Oğuz boylarının, yiğitlerin, kahraman şehitlerin, Ahmed Efendi gibi nice gönül dostlarının, ilim, irfan, kültür, sanat, spor ve siyaset dünyasından çok kıymetli insanların yadigarıdır, diyarıdır. Biz de bozkırın, Bozok Yaylası’nın bu güzel şehri için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.”

içişleri bakanı yerlikaya

“Huzur’u Mutlak Manada Tesis Etmede Kararlıyız”

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Yozgat’ın huzuru ve güvenliği sağlamak için terörle mücadeleden zehir tacirlerine, organize suç örgütlerinden, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine kadar suç ve suç odaklarıyla büyük bir mücadele verildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı’nda “Huzur”u mutlak manada tesis etmek noktasında kararlı olduklarını vurgulayan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, 1 Haziran 2023-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında, güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili verileri paylaştı.

ali yerlikaya

“Her 100 Olayın 93’ü Aydınlatıldı”

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, ülke genelinde kişilere karşı işlenen suçlarda, suçların aydınlatılma oranlarında da olumlu bir artış olduğuna dikkati çekti ve konuşmasına şöyle devam etti:

“Asayiş suçları, toplumsal huzuru bozan suçların başında geliyor. Eğer bir şehrimizde hırsızlık vakaları artıyorsa, olayların aydınlatılma oranları düşüyorsa, o şehirde huzurdan da güvenden de bahsedemeyiz. Stratejimiz suçu oluşmadan önlemek, ancak bir suç oluşmuşsa, o suçluları yakalamak, adalete teslim etmek de boynumuzun borcudur, öncelikli görevimizdir. Bu Kabine dönemimizde; ülkemiz genelinde ‘Asayiş’ suçlarıyla ilgili aydınlatma oranımız ortalama yüzde 93.3. Yani her 100 olayın 93’ünü aydınlattık. Peki bu oran Yozgat’ta kaç? Yüzde 99.6. Güvenlik güçlerimizi özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Ama biz güvenlik toplantılarımızda il il hedefler belirleriz. Bizim hedefimiz yüzde 100. Buna ulaşmak için de durmadan çalışacağız.”

“Evden Hırsızlık Olayları Yüzde 50 Azaldı”

Evde hırsızlık olaylarına da değinen İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “1 Haziran 2022-31 Temmuz 2023 tarihleri arasında ülkemiz genelinde günde 183 ‘evden hırsızlık’ olayı yaşanıyordu. Bu oran, kabine dönemimizde yüzde 35 azaltılarak günde 118’e düştü. Peki Yozgat’ta durum ne? Aynı tarihler arasında, Yozgat’ta 2 günde 1 ‘evden hırsızlık’ olayı yaşanıyordu. Bu oran Kabine dönemimizde yüzde 50 azaltılarak 4 günde 1’e düştü. Vatandaşlarımızın huzurunu kaçıranlara, huzur vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu Kabine döneminde, ülke genelinde tüm terör örgütlerine yönelik 50 bin 558 operasyon düzenlendiğini ifade eden İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, bu operasyonlarda 1.537 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisini paylaştı ve Yozgat’ta ise terör örgütlerine yönelik 90 operasyon düzenlendiğini, bu operasyonlarda 123 şüphelinin gözaltına alındığını, bunların 49’unun tutuklandığını dile getirdi.

iş içleri bakanı ali yerlikaya“Uyuşturucu İle Mücadelede 53 Bin 73 Operasyon”

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, terör ve organize suç örgütleriyle doğrudan bağlantılı olan en önemli mücadele alanının başında uyuşturucunun geldiğini söyledi ve şu şekilde konuştu:

“Zehir tacirleri çıkmaz sokakta olduklarını bilsinler. Onları tek tek yakalayıp adalete teslim ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Bunları sokaklarımızdan temizleyeceğiz. Okulların etrafına yaklaştırmayacağız. Aydınlık geleceğimiz olan gençlerimizi bu illetten de, zehir tacirlerinden de korumaya kararlıyız. Yeni kabine dönemimizde, ülkemiz genelinde uyuşturucuyla mücadeleye yönelik, 53 bin 73 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda 86 bin 736 şüpheli gözaltına alındı. Yozgat’ta ise bu dönemde zehir tacirlerine yönelik 124 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 189 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 102’si tutuklandı.”

“Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerine 8 Bin 701 Operasyon”

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, göç konusunun sadece ülkemizin değil tüm dünyanın ortak sorunu olduğunu belirtti ve göç politikasının, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde binlerce yıllık medeniyet, tarih ve insanlık anlayışı ile şekillendirildiğini söyledi.

Göç politikasındaki hedeflerinin insan tacirlerine göz açtırmamak olduğunu ifade eden İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

ali yerlikaya yozgat ziyaret“Bu kabine dönemimizde Türkiye genelinde, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik 8 bin 701 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlar sonucunda 14 bin 243 şüpheli şahıs yakalandı. Bunların 5 bin 126’sı tutuklandı. Bu operasyonlarımız neticesinde 311 bin 123 düzensiz göçmen yakalandı. 201 bin 633 kaçak göçmenin sınırımızdan geçişi engellenirken 161 bin 358 düzensiz göçmen sınır dışı edildi. Bu kapsamda Yozgat’ta toplam 14 operasyon düzenlendi. 20 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Değerli Arkadaşlar, biz terörle, çetelerle, zehir tacirleriyle tüm suç yapılanmalarıyla mücadelemizi amansız bir şekilde sürdüreceğiz. Bu mücadeleyi verirken de en büyük gücümüz ‘Aziz Milletimizdir.’ Bu duygularla, Yozgat Valimize, Kaymakamlarımıza, İl ve İlçe Emniyet Müdürlerimize, İl ve İlçe Jandarma Komutanlarımıza, Yozgat’ın huzuru için gece gündüz demeden çalışan bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

güncel haberler için bizi takip edin

 

İçişleri Bakanı Yerlikaya Yozgat’ta Türkiye’nin Huzuru Toplantısına Katıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin