1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLACAK MI? SON GELİŞMELER..

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLACAK MI? SON GELİŞMELER..

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BAKAN IŞIKHAN AÇIKLADI!

Asgari ücreti hükümetin belirlemediğini belirten Bakan Işıkhan, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz’da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

asgari ücrete zam

 

BAKAN IŞIKHAN: ARA ZAM OLMAYACAK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerdeki bu konudaki son açıklamasında “Asgari ücrette herhangi bir artış olmayacak.” demişti.
Işıkhan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi parlamento muhabirlerinin sorularını yanıtladı. Bir gazetecininin “Asgari ücrette ara zam olacak mı?” sorusu üzerine Işıkhan, “Asgari ücrette herhangi bir artış olamayacak. Geçen aralık ayında da biz bunu ifade ettik. Göstergeler de çok olumlu geliyor. İnşallah aralık ayında asgari ücreti belirlemek üzere bir araya geleceğiz.” yanıtını vermişti.
Amaçlarının geçici refahı sağlamak olmadığını vurgulayan Işıkhan, kalıcı refahı sağlamak için böyle bir karar aldıklarını ifade etti. Işıkhan, bunun neticelerini yıl sonuna doğru enflasyon düşüşüyle birlikte göreceklerini bildirmişti.

haber merkezi

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLACAK MI? SON GELİŞMELER..
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin