1. Haberler
  2. TANITIM YAZISI
  3. Bodrum Rulo Çim

Bodrum Rulo Çim

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahçede vakit geçirmeyi herkes çok sever. Hele ki bahçe yemyeşil ve bakımlı çimlerle çevriliyse güzel havalarda insan evin içine girmek bile istemez. Elbette böyle bir bahçe biraz uğraşı gerektiriyor. Ancak hazır rulo çimlerle bu çabayı olabildiğince minimum düzeye çekebilirsiniz. Bodrum rulo çimlerin çok sevildiği ve sıklıkla kullanıldığı yerlerden biridir. Bodrum’un sıcak havasında uzun saatler bahçe bakımıyla uğraşmak yerine hazır rulo çim rahatlığından yararlanmak çok daha mantıklıdır.

Peki hazır çim nasıl kurulur? Bunu merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Bodrum Rulo Çim: Hazır rulo çim nasıl serilir?

Hazır rulo çimler ile bahçenizi yenilemek istiyorsanız nasıl bir süreç izlemeniz gerektiği ile ilgili rehberimizi takip edebilirsiniz.

1.Saha Ölçümü ve Çim Siparişi

İşaretlediğiniz çim alanını ölçerek kaç metrekare çim satın almanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Ölçtüğünüz alanın %5-10 fazlasını sipariş etmeniz iyi olacaktır. Çünkü hiçbir bahçe kusursuz geometrik şekillerden oluşmaz. Yamuk kenarlardaki hesap edilemeyen bölümleri fazla çimlerle örtebilirsiniz.

Hazır rulo çim sipariş teslim gününüzü alan hazırlığınızın tamamlanacağı tarihe göre belirlemelisiniz. Çünkü hazır rulo çimler teslim edildikten en geç 24 saat içinde döşenmelidir. Eğer rulo çimleriniz teslim edildiğinde toprak hazır değilse bekleme süreniz çimlerinizin sağlığını riske atabilir.

2.Alanın Hazırlanması

Hazır çim sermeye hazırlanırken yapılacak ilk şey, sahada çim veya yabani ot büyümediğinden emin olmaktır. Herhangi bir yabani ot ve çimeni temizlemek için hazır çimin nereye gideceğini işaretleyin, ardından alanı glifosat bazlı bir kimyasal püskürtün. Alanı 1 hafta bekletin, ardından tüm ölü veya ölmekte olan yabani otları temizleyin.

3.Toprağın Hazırlanması

Anında çim sermeden önce toprağınızı hazırlamanız gerekir. Toprağınız zaten kumluysa ve sertleşmemişse, yapmanız gereken tek şey onu biraz havalandırıp düzeltmektir. Ayrıca, üst toprakta suyun daha uzun süre tutulmasına yardımcı olması için biraz organik kompost eklemeyi düşünebilirsiniz.

Zayıf, ağır veya killi bir toprağınız varsa, biraz taze kumlu tın için bir katman kaldırmanız gerekecektir.  Üst toprak yayıldıktan sonra, bir tırmıkla kabaca düzleştirin. Bir sonraki adım, çimi sermek için yüzeyi mükemmel bir şekilde düzleştirmektir. Son olarak, anında çimin kalınlığını sağlamak için toprak seviyesini kenarlarınızdan 25 mm aşağıda tutmayı unutmayın. Bu şekilde çim, kaldırım kenarlarınızla aynı seviyeye gelecektir.

4.Çimlerin Serilmesi

Çimleri açarken ruloları birbirine sıkıca oturtun, böylece boşluk kalmaz. Çimleri belirli alanınıza sığdırmak için fazla çimleri kesmeniz gerekecektir. Bunu yapmanın en iyi yolu budama makası veya tırtıklı kenarlı bir bıçak kullanmaktır. Çim döşerken uyulması gereken belirli bir düzen yoktur; en az kesme işlemi gerektiren şekilde döşemenizi öneririz.

İşte hazır rulo çimlerle mükemmelleştirilmiş bahçeniz hazır. Bu kolaylıkla bahçenizi yenilemek istiyorsanız Bodrum hazır rulo çim arayışınız için size bir öneride bulunalım. Çimseren hazır rulo çim üreticileri en kaliteli rulo çimleri sizin için hazırlayıp istediğiniz yere teslim ediyor. Daha fazla bilgi için Çimseren ekibine 0541 447 45 12 telefon numarası ya da info@cimseren.com mail adresi aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

 

ÜCRETLİ İLANDIR. İÇERİĞİN TEMİNİ ‘MÜŞTERİ’ TARAFINDAN SAĞLANMIŞTIR. #REKLAM

Bodrum Rulo Çim
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin