1. Haberler
  2. Yerköy Haberleri
  3. Bu Trafik Cezaları Tek Tek İptal Edildi

Bu Trafik Cezaları Tek Tek İptal Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trafikte hız sınırını aşan araçlara radarla ceza kesilmesi uygulamasında önemli bir değişiklik yaşandı. Mahkeme kararıyla, sürücülerin radar cezalarına ilişkin endişeleri sona erdi. Bu yeni düzenleme, birçok sürücüyü rahatlatacak nitelikte. Mahkeme, belirli koşulları sağlayan sürücülerin radar cezalarını iptal etme hakkı kazandığını duyurdu.

KESİLEN CEZALAR İPTAL EDİLECEK
Mahkeme, hız tespit sistemlerinde yüzde 2’lik bir hata payı olabileceğini vurgulayarak, bu çerçevede kesilen cezaların iptaline hükmetti. Böylece radar cezası alan sürücüler için önemli bir çıkış yolu doğmuş oldu. Bu karar, trafik cezaları konusunda emsal niteliğinde bir örnek teşkil edecek.

 

CİHAZLARDA YÜZDE 2’LİK HATA PAYI ÇIKTI
Menemen Sulh Ceza Hakimliği, radarla tespit edilen hız sınırı ihlalinin 3 kilometre üzerinde olduğunu kabul etti. Bununla birlikte, “Hız İhlal Tespit Donanımları Muayene Yönetmeliği”nin 7. maddesine atıfta bulunarak, hız tespit cihazlarında yüzde 2’lik bir hata payının olabileceğini vurguladı.

Avukat Oğuzhan Bizkevelci, bu kararı memnuniyetle karşıladı. Bizkevelci, “Mahkeme, hız ölçüm cihazlarının yüzde 2 yanılma payına sahip olduğunu kabul etti ve cezamı iptal etti. Bu karar, benzer davalar için emsal niteliğinde olacak. Bu tür durumlarla karşılaşan vatandaşlar, haklarını aramak için yargıya başvurabilirler” dedi.

 

 

Bu Trafik Cezaları Tek Tek İptal Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin