1. Haberler
  2. GENEL
  3. Büyük kayıp var!

Büyük kayıp var!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden olan Yozgat’ta son günlerde etkili olan dolu yağışının ardından yaşanan kuraklık nedeniyle buğday hasadında verim düşüklüğü yaşanıyor.

Yerköy’de gece gündüz demeden çalışan çiftçiler biçerdöverlerin yardımıyla buğday hasadı mesaisine başladı. Yerköy ilçesine bağlı Orhanlı köyünde 150 dönümden 70-80 ton arası verim alan üretici bu yıl dolu yağışı ve ardından yaşanan kuraklığın etkisi nedeniyle 20 ürün bekliyor.

Orhanlı köyünde buğday hasadına başlayan çiftçilerden Metin Turan, bu yıl verimin düşük olduğunu belirtirken, “Çiftçi bu yıl ekininden tat almadı. Çiftçinin durumunu sorarsanız; perişan durumdadır. Önceki yıl 20 dönüm alandan 70-80 ton buğday almıştık ama şimdi 20 ton buğday ancak alacağız. Şiddetli dolu yağışı ve ardından yaşanan kuraklık hububata büyük zarar verdi. Ne başak koydu ne de sap koydu. Başakların içi boş, bu buğdaydan ne ekmek olur ne de yem. Bu yıl dolu çiftçiye büyük zarar verdi, umarı önümüzdeki süreçlerde böyle bir afetle karşılaşmayız.” dedi.

Haber Merkezi

 

Büyük kayıp var!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin