1. Haberler
  2. OTOMOBİL
  3. Çinli otomobil Geely Türkiye’de!

Çinli otomobil Geely Türkiye’de!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Echo, Familia ve Emgrand gibi modellerle Türkiye’de faaliyet gösteren Geely Auto, Türkiye pazarına geri dönmeyi planlıyor.

Geely, Volvo, Polestar, Lynk & Co, Zeekr, Proton, Lotus ve London Taxi gibi markaların sahibi olarak küresel varlığını sürdürüyor. Şirketin dünya genelinde 5 Ar-Ge merkezi ve 12 üretim tesisi bulunurken, geçtiğimiz yıl 1,68 milyon araç satışı gerçekleştirildi. Bu satışların yüzde 48’i yeni enerjili araçlardan (NEV) elde edildi. Geely, tasarım ofisleriyle Şanghay, Göteborg, Milano ve Coventry’de faaliyet göstermekte olup, Çin dışındaki Malezya ve Mısır gibi ülkelerde de üretim yatırımları yapmayı sürdürüyor.

AİLESİ İLE GİRİŞ YAPMAYI HEDEFLİYOR

Geely, Türkiye’deki otomotiv pazarına giriş yapma planlarını açıkladı. İlk etapta, kendi ana markası ile Türkiye’ye gelmeyi hedefleyen şirket, Zeekr ve Polestar markalarını şu an için gündeminde tutmuyor. Geely, geniş bir SUV ailesi ile pazara adım atmayı planlıyor.

İlk olarak, turbo destekli küçük benzinli ve hibrit motor seçenekleri ile donatılmış SUV modellerinin ithalatı gerçekleştirilecek. 1,5 litrelik turbo benzinli motorlar, 163 HP’lik bir güç sunarken, hibrit modellerde bu güç, elektrik motoru desteği ile artırılacak. Araçların üretiminde ise Volvo platformları veya yeni nesil enerjili araçlara uygun SEA platformları kullanılacak.

Geely’nin Türkiye pazarındaki bu hamlesi, SUV segmentinde büyümeyi hedefleyen bir strateji olarak dikkat çekiyor. Şirketin, önümüzdeki dönemde pazara sunacağı modellerle ilgili detaylar merakla bekleniyor.

DAKİKADA 1 OTOMOBİL ÜRETİLİYORGeely’nin Hangzhou’daki merkezi, Changxing üretim tesislerinden biri olan fabrikayı da ziyaret ettik. Bu fabrika, BMA platformundaki Emgrand, Cool, Smart 1 ve Smart 3 modellerini üretiyor. Yakında Smart 5 modelini de üretecek. Yıllık 300 bin adet üretim kapasitesine sahip olan fabrikada, 700 robot ve 2.000 işçi çalışıyor. Dakikada 1 otomobil üretiliyor. Fabrika, 5G bağlantılı dijital fabrika ve endüstri 4.0 standartlarına uygun şekilde çalışıyor. Sürdürülebilirlik ve sıfır atık hedefleri doğrultusunda, kendi enerjisini GES panelleriyle üretmeyi hedefliyor.

Geely, Türkiye pazarına sadece benzinli değil, NEV (Yeni Enerjili Araçlar) modellerini de getirmeyi planlıyor. Özellikle yeni elektrik düzenlemelerinden etkilenmemek için Malezya veya Mısır’daki üretim tesislerinden elektrikli Geely modelleri Türkiye’ye getirilebilir.

Şirket, Çinli girişimci Li Shufu’ya ait olup ağırlıklı olarak otomotiv sektöründe faaliyet göstermektedir. Şirket 1986 yılında buzdolabı üretmek amacıyla kurulmuş ve 1997 yılında Çin’in Zhejiang Eyaleti, Taizhou Şehrinde ‘Geely Auto’ markasıyla otomotiv endüstrisine girmiştir. Geely Automobile Çin’de bir otomobil üreticisi olarak onaylanan ilk özel girişim haline geldi. Şirket, Çin’in en büyük özel otomotiv şirketidir. Geely’nin başlıca ürünleri; otomobiller, motosikletler, motorlar, şanzımanlardır. Geely 2004 yılından bu yana Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmektedir.

güncel otomotiv haberleri için bizi takip edin..

Kaynak: Haber Merkezi

Çinli otomobil Geely Türkiye’de!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin