1. Haberler
  2. TEKNOLOJİ
  3. Dikkat! Telefonunuzda Bu Uygulamalar Varsa Hemen Silmelisiniz!

Dikkat! Telefonunuzda Bu Uygulamalar Varsa Hemen Silmelisiniz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akıllı telefon endüstrisinde güvenlik, Apple ve Google arasında büyük farklar yaratmaya devam ediyor. Apple, kapalı bir ekosistem sunarak güvenliği artırırken, Google daha açık bir yaklaşım benimseyerek Android kullanıcılarına daha fazla özgürlük tanıyor. Ancak bu durum, kötü amaçlı yazılım tehditlerinin Android cihazlarda daha yaygın hale gelmesine neden oluyor.

oogle ve Apple’ın Güvenlik Stratejileri

 

Yozgatlılar Dikkat Telefonunuzda Bu Uygulamalar Varsa Hemen Silmelisiniz!

Google CEO’su Sundar Pichai, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Play Store ve üçüncü taraf uygulama mağazalarına dikkat çekerek, “Seçime inanıyoruz, bu yüzden Android’de ek uygulamalar yüklemenize izin veriyoruz” dedi. Ancak Pichai, aynı zamanda bu uygulamaların güvenliğini sağlamak adına ekstra koruma önlemleri alındığını da belirtti.

 

Yozgatlılar Dikkat Telefonunuzda Bu Uygulamalar Varsa Hemen Silmelisiniz!

Apple ise App Store ekosistemini sıkı bir şekilde kontrol ederek güvenlik tehditlerini en aza indirmeye çalışıyor. Ancak, ESET araştırmacıları hem Play Store’da hem de App Store’da kötü amaçlı yazılımlar bulduklarını ve bu tehditlerin giderek arttığını bildirdi.

 

Kötü Amaçlı Yazılım Tehdidi: SpyLoan

Yozgatlılar Dikkat Telefonunuzda Bu Uygulamalar Varsa Hemen Silmelisiniz!

2023 yılı itibariyle Android finans uygulamalarında endişe verici bir artış yaşandı. ESET araştırmacıları, bu tehlikeli uygulamalara “SpyLoan” adını verdi ve sosyal medya ve SMS yoluyla pazarlanan bu uygulamaların kişisel bilgileri çaldığını belirtti. Google Play Store’da yer alan bu uygulamaların bir kısmı kaldırılmış olsa da, uygulamalar çoktan 12 milyondan fazla indirildi.

 

Tehlikeli Uygulamalar Listesi

Yozgatlılar Dikkat Telefonunuzda Bu Uygulamalar Varsa Hemen Silmelisiniz!

Eğer telefonunuzda aşağıdaki uygulamalardan herhangi biri varsa, uzmanlar derhal silmenizi öneriyor:

AA Kredit
Amor Cash
GuayabaCash
EasyCredit
Cashwow
CrediBus
FlashLoan
PréstamosCrédito
Préstamos De Crédito-YumiCash
Go Crédito
Instantáneo Préstamo
Cartera grande
Rápido Crédito
Finupp Lending
4S Cash
TrueNaira
EasyCash
Bu uygulamaların silinmesinin ardından cihaz şifrelerinizi ve finansal hesaplarınızın şifrelerini değiştirmeniz önemle tavsiye ediliyor.

 

Google’ın Güvenlik Önerileri

Google, cihazlarındaki güvenlik açıklarını belirlemek için kullanıcılarına bazı işaretleri takip etmelerini öneriyor. Cihazın yavaşlaması, beklenmedik reklamlar ve istenmeyen yönlendirmeler bu işaretlerden sadece birkaçı. Ayrıca, Google Play Korumanın açık olduğundan emin olun ve güvenlik güncellemelerini mutlaka yapın.

Dikkat! Telefonunuzda Bu Uygulamalar Varsa Hemen Silmelisiniz!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin