1. Haberler
  2. GENEL
  3. DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE İÇİN ‘MOBİL’ DENETİM

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE İÇİN ‘MOBİL’ DENETİM

mobil göç
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatlarıyla Göç İdaresi Başkanlığı düzensiz göçmenlerle ilgili kapsamlı çalışmaları Yozgat’ta etkin bir şekilde yürütüyor.

Bu kapsamda Yozgat’ta 14 Ağustos 2024 tarihi itibariyle Mobil Göç Noktası uygulaması faaliyete geçti.

Kolluk kuvvetleri tarafından yabancı olduğu tespit edilen kişi, önce bu mobil araca davet ediliyor ve ilk etapta kimlik kontrolü yapılıyor.

Kimlik ibrazında yabancının yasal kalışı olup olmadığı, veri tabanından parmak izi alınmak suretiyle kontrol ediliyor ve bu işlemler sonucunda yasal kalışı olmadığı tespit edilenler sınır dışı işlemlerini gerçekleştirmek üzere geri gönderme merkezlerine seri bir şekilde sevk ediliyor.

Mobil Göç Noktası’nda farklı bir ilde kayıtlı olup Yozgat’ta bulunduğu tespit edilen yabancılar da kayıtlı olduğu şehre naklediliyor.

Yozgat Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada:

“Amacımız düzensiz göçle mücadele etmek ve en seri şekilde tespitleri yapıp gerekli yasal işlemleri beraberinde sürdürmek. İlimizde şu anda bir araç mobil olarak bu hizmeti veriyor. İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz bu konudaki iş ve işlemleri takip ediyor. Bu araçlarımızda İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzün personelleri görev yapıyor.Düzensiz göç konusu yakından takip edilerek, herhangi bir aksaklığa, olumsuzluğa müsaade edilmeyecek şekilde denetimler azami hassasiyetle sürdürülecektir” ifadelerine yer verdi.

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE İÇİN ‘MOBİL’ DENETİM
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin