1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Hakan Fidan’dan Mısır’a Önemli Ziyaret!

Hakan Fidan’dan Mısır’a Önemli Ziyaret!

hakan fidan mısıra gidiyor 2024
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati’nin daveti üzerine 4-5 Ağustos tarihlerinde Mısır’a önemli bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaret, Türkiye ve Mısır arasındaki hız kazanan ilişkilerin en üst seviyeye taşınması adına büyük önem taşıyor. İki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin hazırlıkları için gerçekleştirilecek görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin planlanan Türkiye ziyareti ele alınacak.

Fidan ve Abdulati’nin görüşmesinde, enerji, sağlık, turizm ve savunma sanayi gibi kritik sektörlerde uzun vadeli işbirliği fırsatları masaya yatırılacak. Toplantıda, 20’ye yakın anlaşmanın imzalanması öngörülürken, ticaret hacminin 10 milyar dolardan 15 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

Ziyaretin bir diğer önemli ayağı ise, Filistin meselesi ve Gazze’ye yapılan insani yardımlar olacak. Bakan Fidan’ın, Mısır’daki El Ariş ve Refah sınır kapısında incelemelerde bulunması, Türkiye’nin bölgedeki insani yardım faaliyetlerine verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serecek.

12 Yıl Sonra Yeniden!

Bakan Fidan’ın bu kritik ziyareti, sadece iki ülke arasındaki ilişkileri değil, aynı zamanda bölgesel barış ve istikrarı da güçlendirme potansiyeli taşıyor. 12 yıl aradan sonra yeniden canlanan bu diplomatik ilişkiler, Türkiye ve Mısır’ın stratejik ortaklık yolunda atacağı adımları belirleyecek.

Hakan Fidan’dan Mısır’a Önemli Ziyaret!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin