1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. KALEKİM ‘den Yerköy’e 6.3 Milyon Dolar’lık GES Yatırımı

KALEKİM ‘den Yerköy’e 6.3 Milyon Dolar’lık GES Yatırımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kalekim A.Ş, enerji maliyetlerini iyileştirmek ve sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunmak amacıyla Yozgat İli, Yerköy İlçesi Kaleseramik Özel Organize Sanayi Bölgesinde 6MW Güneş Enerji Santrali (GES) projesi gerçekleştirdi.

Kaleseramik Özel Organize Sanayi Bölgesi’nde inşa edilen toplam 6 MW kapasiteli  Güneş Enerji Santrali (GES) projeleri; 1.37 MW Kalekim Arazi GES1, 0.99 MW Kalekim Arazi GES2, ve 3.63 MW Kalekim Arazi GES3 olmak üzere üç farklı GES projesinden oluşmuş ve 1 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla tam kapasiteyle elektrik üretim faaliyetine geçmiştir.

KALEKİM’DEN YATIRIM HAMLESİ

Kalekim A.Ş.‘nin bu yatırım hamlesi, sadece ekonomik bir karar olmanın ötesine geçiyor. Aynı zamanda yenilikçi ve sürdürülebilirlik odaklı vizyonunu yansıtıyor. Modern teknoloji ile donatılmış güneş enerji santralleri, yüksek verimlilikle çalışacak şekilde tasarlandı. Bu da, bölgedeki enerji arzını güvence altına alırken, aynı zamanda yerel ekonomiye de katkıda bulunuyor.

Yenilenebilir enerjiye yapılan bu büyük yatırım, şirketin çevresel sorumluluklarının bilincinde olduğunu gösteriyor. Ülkemizde gerçekleştirilen GES projeleri sayesinde yılda binlerce ton karbon emisyonunun önüne geçilecek, bu da doğrudan çevre koruma ve iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir katkı sağlayacak.

 

Bu Yatırımların kararında, altyapısında, yapılmasında ve diğer tüm aşamalarında emeği geçen katkı sağlayan herkese Yerköy adına teşekkür ediyor ve kutluyoruz.

Kaleseramik Özel Organize Sanayi Bölgesinde Gerçekleştirilen toplam 6MW’lik (GES) Yatırımları, öncelikle Kalekim A.Ş ve Kale Grubuna, Yerköyümüze ve Ülkemize hayırlı olsun.

HABER : ORHAN EKİNCİ

yerkoyhabergazetesi.com

KALEKİM ‘den Yerköy’e 6.3 Milyon Dolar’lık GES Yatırımı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin