1. Haberler
  2. GENEL
  3. Kenan Karakuş; “Yerköy İnandık Barajı yapımı hızla devam ediyor”

Kenan Karakuş; “Yerköy İnandık Barajı yapımı hızla devam ediyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerköy’de 2017 yılında başlanılan İnandık Barajı yapımı devam ediyor. Yozgat İl Genel Meclisi Göletler ve Su Ürünleri Komisyonu Başkanı Kenan Karakuş, 5 Eylül 20217 yılında yapımına başlanılan İnandık Barajı çalışmasının devam ettiğini söyledi.

Yerköy İnandık Barajı tamamlanıyor

Kenan Karakuş, “Yerköy ilçesi sınırları içerisinde bulunan İnandık Barajının temelden yüksekliği 63 metre olup 31 milyon m3 su birikimi hacmine sahiptir. Baraj 28 bin 750 dekar zirai arazinin sulanmasına hizmet edeceği, baraj inşaatının 05 Eylül 2017 yılında başladığı ve fiziksel gerçekleşme sağlanmış olup, bitirilmesinin hedeflendiği, ancak barajın halen devam ettiği, barajın tarımsal sulama için kullanılacağından herhangi bir su ürünün yetiştirilmediği görülmektedir” dedi.

Yerköy İnandık Barajı tamamlanıyor

Yozgat İl Genel Meclisi Göletler ve Su Ürünleri Komisyonu Başkanı Kenan Karakuş tarafından okunan rapor meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Orhan Ekinci

Kenan Karakuş; “Yerköy İnandık Barajı yapımı hızla devam ediyor”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin