1. Haberler
  2. GENEL
  3. Kışlık bulgur ve un mesaisi başladı

Kışlık bulgur ve un mesaisi başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şefaatli ilçesine bağlı Kabakini köyünde, vatandaşlar kışlık hazıklıklarını sürdürüyor. Kabakini köyünde kadınlar imece usulü bin bir emek vererek geleneksel yöntemlerle bulgur kaynatıp ve un öğütüyor. Hasadı yapılan buğdayı önce yarım asırlık elekten geçiren kadınlar ardından buğdayı yıkayarak güneşte kurumaya bırakıyor. Çeşitli aşamalardan geçen buğday, son olarak değirmenlerde öğütülüp bulgur ve un olarak hazır hale getiriliyor.

Buğday hasadı sonrası kışlık yiyeceklerini hazırladıklarını söyleyen Hatice Akdemir, “Buğdayımızın belli bir kısmını gelecek yıl için tohumluk olarak ayırıyoruz. Geri kalan kısmını ise değirmene götürüp kışlık ihtiyaçlarımızı karşılamak üzere una dönüştürüyoruz. Birazını da kaynatıp bulgur haline dönüştürüyoruz ve kışlık yiyeceğimizi çıkarıyoruz.” dedi.

Meryem Vural ise “50 yıllık kalbur vasıtasıyla bulgurumuzu eliyoruz ve temizliyoruz. Daha sonra bulgur ayıklanıyor. Kazana koyup kanatıyoruz. Güneşte kuruyan buğdayı değirmende kırarak ya da un haline getirerek kışa hazırlık yapıyoruz.” şeklinde konuştu. haber merkezi

Kışlık bulgur ve un mesaisi başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin