1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. ŞEHİR HASTANESİ İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

ŞEHİR HASTANESİ İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nöromonitörizasyon Uygulamasıyla Hasta Sağlığına Kavuştu.

Tiroid ameliyatlarında riskleri minimuma indirmek için nöromonitörizasyon uygulamasından faydalılığını ve İntraoperatif nöromonitörizasyon yöntemi ile ameliyat esnasında sinirlerde oluşabilecek hasar önceden tespit ederek cerrah uyarıldığını söyleyen Başhekimimiz Uz. Dr. Mustafa Kozan; “Hastanemiz her zaman en son teknolojileri kullanarak hastalarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışmalarına devam ediyor. Her geçen gün gelişen tıbbın bize sağlamış olduğu kolaylıkları ve konforu hastanemize entegre ediyoruz. Bu başarılı ameliyatı gerçekleştiren hekimimiz Op. Dr. Mehmet Mahsum Tekin ve ekibine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Yozgat Şehir Hastanesinde ilk defa kullanılan nöromonitörizasyon sisteminin hastaya sağlık açısından büyük katkı sağladığını söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Mahsum Tekin; “Hastamıza sağ tiroid löbektömi yaptık. Löbektömi kararımızın sebebi ultrasonda malign karakterde görünüm izlememiz. Eğer löbektömi patolojimiz malign karakterde gelirse sol tarafa da tamamlayıcı total tiroid planlama yaptık. Bu ameliyatı ilk defa Yozgat Şehir Hastanemizde nöromonitör eşliğinde gerçekleştirdik. Nöromonitörün faydası cerrahi esnasında rekürren sinirlerin diğer damar ve yapılardan ayrılmasını kolaylaştırmaktadır. İntroperatif ve postoperatif sinirlerin işlem esnasında çalışıp çalışmadığını göstermektedir. Yine bu cihazla bu ameliyatta önemli olan süperior laringeal sinirleri de kontrol edebildik.Böylelikle bu cihaz sayesinde ameliyat esnasında sinir, damar ve ses tellerine en ufak bir zarar vermeden şifaya kavuşmasına vesile olduk.” Dedi.

ŞEHİR HASTANESİ İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin