1. Haberler
  2. GENEL
  3. Tarlası olan dikkat! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Tarlası olan dikkat! Resmi Gazete’de yayımlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeyle, iki yıl boyunca ekilmeyen tarım arazilerinin tarımsal amaçlı kullanım için kiralanması mümkün hale geldi. Bu düzenleme, mülkiyeti gerçek ve tüzel kişilere ait olup, üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazilerini kapsıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

Devlet Kuşu Yozgat'a Kondu Akın Akın Gelecekler

Yeni yönetmelik, tarım arazilerinin verimli şekilde kullanılmasını ve atıl durumda kalmasının önlenmesini amaçlıyor. Bakanlık, tarım arazilerinin vasfını değiştirmeden, sadece tarımsal üretim amacıyla sezonluk olarak bu arazileri kiraya verecek. Kiralanacak arazilerin tespiti için il veya ilçe müdürlüğü bünyesinde Arazi Tespit Komisyonu oluşturulacak. Bu komisyon, il müdürlüğünde il müdür yardımcısı veya şube müdürü, ilçe müdürlüğünde ise ilçe müdürü başkanlığında toplanacak ve toplam beş asil, iki yedek üyeden oluşacak.

 

Devlet Kuşu Yozgat'a Kondu Akın Akın Gelecekler

Bu yeni düzenleme, tarım arazilerinin atıl durumda kalmasının önüne geçerken, tarımsal üretimin artırılmasına da katkı sağlamayı hedefliyor. haber merkezi

Tarlası olan dikkat! Resmi Gazete’de yayımlandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin