1. Haberler
  2. GENEL
  3. Yerköy YHT İstasyonu 23 Ağustos’ta Hizmete Giriyor

Yerköy YHT İstasyonu 23 Ağustos’ta Hizmete Giriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı üzerinde yer alan Yerköy İstasyonu’nda çalışmaların tamamlandığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, 23 Ağustos Cuma günü istasyonun hizmete açılacağını ve Yerköy halkının yüksek hızlı tren konforuna kavuşacağını belirtti.

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, “Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın en önemli halkalarından biri olan Yerköy İstasyonu’nu vatandaşlarımızın kullanımına sunuyoruz. İki peron, 100 araçlık park alanı ve 5 otobüs park yeri kapasitesi ile modern bir hizmet sunacak olan istasyonumuz, Yerköy’ü YHT ağına entegre ediyor” dedi.

Yerköy YHT İstasyonu’nun 110 bin yolcu kapasitesiyle hizmet vereceğini belirten Uraloğlu, “İstasyon binası, geniş yeşil alanları ve modern tasarımıyla bölgeye değer katacak. 23 Ağustos’ta seferlerin başlamasıyla birlikte vatandaşlarımız, Yerköy’den hızlı tren yolculuğuna çıkabilecek” ifadelerini kullandı.

Ankara-Sivas Hattı’nda 404 Bin Yolcu Taşındı

Ankara-Sivas YHT Hattı’nın açılmasından bu yana 404 bin yolcunun taşındığını hatırlatan Bakan Uraloğlu, hattın hizmete girmesiyle birlikte, seyahat süresinin karayoluyla kıyaslandığında büyük ölçüde kısaldığını vurguladı. Hattın, Türkiye’nin doğu ve batısını birbirine bağlayan önemli bir ulaşım koridoru olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, hattın Sivas, Yozgat ve Kırıkkale’yi de kapsayan geniş bir bölgeye hizmet sunduğunu belirtti.

Yerköy İstasyonu’nun açılmasıyla birlikte bölge halkının yüksek hızlı tren konforuna daha yakın olacağını söyleyen Uraloğlu, “Bu önemli proje, hem ekonomik hem de sosyal anlamda bölgeye katkı sağlayacak” dedi.

444 82 33’ü arayarak Yüksek Hızlı Tren için bilet satış ve rezervasyon işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yerköy YHT İstasyonu 23 Ağustos’ta Hizmete Giriyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin