1. Haberler
  2. GENEL
  3. YERKÖY’DE 19 MAYIS COŞKUSU

YERKÖY’DE 19 MAYIS COŞKUSU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Yerköy şehir stadyumunda düzenlenen törenle kutlandı.

Törene İlçe Kaymakamı Muharrem Coşgun, Yerköy Belediye Başkanı Av. Fatih Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Barış Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Adem Dülger, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Celal Çaltepe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Sağlam, AK Parti Yerköy İlçe Başkanı Selahattin Atalay, İl Genel Meclis Üyeleri Osman Biçer, Kenan Karakuş, AK Parti Yerköy Kadın Kolları Başkanı Merve Kılıç,  Belediye Meclis Üyesi Yıldız Kayhan, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yerköy İlçe Kaymakamı Muharrem Coşgun yaptığı konuşmada; Milletimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs ulusumuzun yeniden dirilişinin ve şahlanışının önemli bir simgesidir. Bu kutlu gün her türlü olumsuzluk ve zorluğun pençesindeki bir milletin umutsuzluğun kırarak benliğini kazanma yolunda sürdürdüğü şanlı ve ilkeli mücadelenin fitilinin ateşlendiği milli mücadelenin başladığı,Atatürk’ün doğum günün dediği bir gündür. Bugünde, ulusumuzun bağımsızlık ümitleri artık yenilmez bir inanca dönüşmüştür.

19 Mayıs 1919 binlerce şehit verilerek Türk Ulusunun kutsal saydığı topraklarda hür ve bağımsız olarak yaşamasının yolunu açan Millî Mücadele Destanı’nın ulusal bağımsızlık hareketinin başlangıcıdır.

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Millî mücadelemizin ebedi kahramanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün her biri İsimsiz bir kahraman olan aziz şehitlerimizin ve Ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet saygı ve şükranla anıyor, tüm gençlerin ve milletimizin bayramını en içten duygularımla tebrik ediyorum”dedi.

 

Yerköy Belediye Başkanı Av. Fatih Arslan, törenin ardından yaptığı açıklamada, 19 Mayıs’ın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde dönüm noktası olduğunu söyledi.

Arslan, “Atatürk’ümüzün bize armağan ettiği bu anlamlı günde, O’nun izinden gitmeyi ve bu güzel vatanı sonsuza kadar korumayı bir borç biliyoruz. Gençlerimiz, bu milletin umudu ve geleceğidir. Onların en iyi şekilde yetişmesi için her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

Gösteriler sonrasında ise çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Muharrem Coşgun, Yerköy Belediye Başkanı Av. Fatih Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Barış Çetin ve AK Parti Yerköy İlçe Başkanı Selahattin Atalay tarafından kupa ve madalyalar takdim edildi.

Orhan Ekinci

 

YERKÖY’DE 19 MAYIS COŞKUSU
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin