1. Haberler
  2. GENEL
  3. Yerköy’e 16 Milyon Lira Destek

Yerköy’e 16 Milyon Lira Destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yozgat İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu tarafından Yerköy ilçesine 2024 mali yılı yatırım bütçesinden ne miktarda ve hangi işlerde sarf edilmek üzere ödenek ayrıldığı, ayrılan ödeneklerden ne miktarda sarfiyat yapıldığı hakkında yapılan inceleme sonrasında hazırlanan rapor oy birliği ile kabul edildi.

Yapılan inceleme neticesinde, İl Özel idaresi 2024 yılı yatırım programı bütçesinden, Yerköy ilçesine bağlı köylerin kanalizasyon yapım bakım ve onarım projesine 500 bin lira, içme suyu yapım projesine 4 milyon 500 bin lira, kilitli parke yapım projesine 2 milyon 500 bin lira, 2. kat asfalt kaplama projesine 3 milyon lira, GES projesine bir milyon lira, diğer alt ve üst yapım projesi için 2 milyon 730 bin lira ve cari giderler için 2 milyon olmak üzere toplam da 16 milyon 230 bin lira ödenek ayrıldığı belirtildi.
‘’Ayrılan bahis konusu ödeneklerden İlçenin acil ihtiyaçlarından 198 bin lira bedelle Süleymanlı, Hatip ve Yukarıeğerci köyleri içme suyuna dalgıç pompa alımında, 270 bin lira bedelle köylerin içme suyuna klor alımında, bir milyon 100 bin lira bedelle Hacıçeşmesi-Karlı köyüne içme suyu deposu, 500 bin lira bedelle Haciosmanlı köyü içme suyuna alt biriktirme yapımına, 430 bin lira bedelle ilçeye bağlı köylerin içmesuyu depolarının bakım onarımında harcama yapıldığı gözlemlendi. 260 bin 400 liranın ilçeye bağlı köylerde kullanılmak üzere inşaat malzemesi alımında sarf edildiği, 187 bin 885 lirasının birlik huzur hakkı ödemlerinde, 2 bin 544 lirasının MTV ödemesinde, 30 bin lirasının ikram bedelinde, 6 bin 200 lirasının muhasebe program ödemesinde ve 20 bin lirasının muhtarlar günü kutlamaları ödenmesinde sarf edilmek üzere toplamda 246 bin 629 lira deneğin cari giderler hesabından karşılandığı görüldü. Kanalizasyon yapım bakım ve onarım giderleri harcama kaleminde bulunan 500 bin lira ödeneğin 2. kat asfalt kaplama programına aktarma yapıldığı diğer ödeneklerin ise yıl içerisinde peyder pey olarak sarf edileceği komisyonumuzca tespit edilmiştir’’
ifadeleri kullanıldı. Haber Merkezi

Yerköy’e 16 Milyon Lira Destek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin