Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Eroğlu: “Sahipsiz hayvanların beslenmesinin yasaklanması, hayvan refahı ve toplum güvenliği açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir”

Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Başkanı Ali Eroğlu, sahipsiz hayvanların

Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Başkanı Ali Eroğlu, sahipsiz hayvanların beslenmesinin tamamen yasaklanmasının olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirtti. İstanbul Valiliği tarafından yayımlanan düzenleme hakkında yazılı açıklama yapan Eroğlu, Hayvanları Koruma Kanunu’nun sahipsiz hayvanlarla ilgili yükümlülükleri net bir şekilde ortaya koyduğunu vurguladı. Kontrolsüz beslemenin önlenmesinin önemine değinen Eroğlu, hayvan refahı ve toplum sağlığı açısından bu konunun hassasiyetle ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Eroğlu, sahipsiz hayvanların düzenli ve kontrollü bir şekilde beslenmesi gerektiğini ifade ederek, kısırlaştırma, sağlık kontrolleri ve rehabilitasyon süreçlerinin titizlikle yürütülmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, belediyeler, yerel yönetimler, veteriner hekimler ve gönüllü kuruluşlar arasında koordinasyonun güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Eroğlu, sahipsiz hayvanlarla ilgili çalışmaların bilimsel, etik ve yasal çerçevede yürütüldüğünü söyleyerek, düzenli ve kontrollü besleme modelinin hayvan sağlığı ve refahı, halk sağlığı ve çevre güvenliği açısından daha etkili bir çözüm olduğunu belirtti. Özellikle hayvan refahı bilincinin artırılması ve tüm paydaşların aktif katılımının sağlanması gerektiğini vurgulayan Eroğlu, TVHB olarak bu konuda bilimsel ve sürdürülebilir çözümleri desteklediklerini kaydetti.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı