Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Güney Kıbrıs lideri Hristodulidis: “Türkiye ile deniz sınırlarını belirlemek için müzakereye hazırız”

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, Türkiye ile deniz

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, Türkiye ile deniz sınırlarını belirlemek amacıyla müzakerelere hazır olduklarını açıkladı. Hristodulidis, Lübnan ile imzalanan deniz yetki alanı anlaşmasına yönelik Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın tepkilerine yanıt verdi. Güney Kıbrıs lideri, Ankara’nın açıklamalarına karşılık olarak, “Türkiye ile 1982 Deniz Hukuku Sözleşmesi çerçevesinde deniz sınırlarını belirlemek için masaya oturmaya hazırız” dedi. Hristodulidis, Türk tarafının kendi tezlerine güvendiğini belirterek, “O zaman birlikte oturup konuşalım ve deniz sınırlarımızı komşularımızla yaptığımız gibi belirleyelim” şeklinde konuştu.

Hristodulidis, KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Crans Montana’da kesilen noktadan itibaren görüşmelere “yarın bile hazır” olduklarını belirtti. Kıbrıs sorununun çözümü için bu adımın önemli olduğunu vurgulayan Hristodulidis, “Müzakere sürecinin kazanımlarından yararlanıp işleyen bir çözüme ulaşabiliriz” dedi.

Ayrıca Hristodulidis, AB Konseyi Dönem Başkanlığı sırasında, herhangi bir mazeret olmaksızın masaya oturmaya hazır olduğunu Erhürman’a ilettiğini hatırlattı. “Görüşmeleri, müzakere sürecinin getirdiği kazanımlardan faydalanarak tekrar başlatıp kabul edilebilir bir çözüme varabiliriz” şeklinde konuşan Hristodulidis, KKTC ile arabuluculuk yapmanın önemine vurgu yaptı.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi, Japonya’daki Fukuşima
Sıradaki Haber UAEA Başkanı Grossi: “UAEA müfettişleri İran’ın nükleer tesislerini ziyaret edecek”