Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yozgat’ta 927 bin onsluk altın tespit edildi

Yozgat’ta keşfedilen 927 bin ons altın ile ilgili olarak Ahlatcı

Yozgat’ta keşfedilen 927 bin ons altın ile ilgili olarak Ahlatcı Holding yetkilileri açıklamalarda bulundu. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı ve beraberindeki heyet, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’ı ziyaretin ardından basın toplantısı düzenledi ve altın rezervi hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Ahmet Ahlatcı, Kanada merkezli Eldorado Gold Corporation’ın Türkiye’deki şirketi Tüprag Madencilik’ten Sarıkaya’daki yedi sahayı satın aldıklarını belirterek, “Şirketi kurduk ve ekiplerimizi oluşturduk. Sahada yapılan araştırmalarda, 7 sahadan birinde ve diğerinde bulunan altın miktarını toplamda 927 bin ons olarak tespit ettik. Henüz sondaj yapılmamış bölümler bulunmakta ancak bu işlemle birlikte rezervin daha da artacağını öngörüyoruz. Hedefimiz 1.5 milyon ons altın üretmektir.” dedi.

Ahlatcı, altın çıkarma faaliyetlerinde bin kişinin istihdam edileceğini belirterek, “Şu an 50 kişilik bir ekip sahada çalışmalarına devam ediyor. 2027’nin başında ilk altını çıkarmayı planlıyoruz. 3.5 milyon ons altın çıkarmayı hedefliyoruz, şu anda pozitif olarak 927 bin ons rezervimiz bulunmakta. Bu, yaklaşık 4 milyar dolarlık bir değere denk geliyor ki bu da Türk Lirası olarak 170 milyar Türk Lirasını teşkil etmektedir.” şeklinde konuştu.

Yerköy ilçesinde, Muharrem ayının 10. günü ve mübarek Cuma günü
Sıradaki Haber Yerköy Protokolü Farklı Camilerde Aşure Dağıttı!