Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yerköy’de Yağışsız Günler Bitiyor mu?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Yerköy ve çevresi için hafta sonuna ilişkin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Yerköy ve çevresi için hafta sonuna ilişkin hava durumu tahminlerini açıkladı. Uzun süredir yağış almayan bölgede cumartesi ve pazar günü yağmur beklenmesi, kuraklık endişesi yaşayan vatandaşlarda umut oluşturdu.

Meteoroloji raporuna göre 06 Aralık Cumartesi günü Yerköy’de hava yağmurlu olacak. Sıcaklıkların 2°C ile 16°C arasında seyretmesi, nem oranının ise %49 – %90 bandında olması bekleniyor.

07 Aralık Pazar günü yağışların devam edeceği tahmin edilirken sıcaklıkların 4°C ile 14°C arasında olması öngörülüyor. Nem oranının ise %49 – %94 aralığına yükselmesi bekleniyor.

Bu tahminler, son haftalarda yağışsız geçen dönem sonrası ilçede yaşanan kuraklık kaygısını bir nebze olsun hafifletti.

Yerköy’de Kuraklık Alarmı: Sonbahar Yağışları Gelmedi, Umutlar Kışa Kaldı

Yerköy’de uzun zamandır yağış görülmemesi, sonbaharda beklenen yağmurların neredeyse hiç düşmemesi, bölge halkını tedirgin ediyor. İlçede hem çiftçiler hem de vatandaşlar, “Kış sert geçsin ama yeter ki yağmur olsun, kuraklık dursun” diyerek yağış beklentisini dile getiriyor.

Toprakların büyük bölümünde nem kaybı yaşanırken, yer altı su seviyelerinin de son yılların en düşük düzeyine indiği ifade ediliyor. Özellikle tarım ve hayvancılıkla geçinen köylerde, kuraklığın etkileri daha belirgin hissediliyor. Bu nedenle hafta sonu beklenen yağışlar, Yerköy için büyük öneme sahip.

Kuraklık sadece tarımsal üretimi değil, içme suyu kaynaklarını da tehdit ediyor. Uzmanlar, yağışlardaki düzensizliğin küresel iklim değişikliğiyle bağlantılı olduğunu belirterek, kış aylarında düzenli yağış görülmemesi durumunda 2026 tarım sezonunda ciddi sıkıntılar yaşanabileceği konusunda uyarıyor.

Vatandaşlar Yağışı Sabırsızlıkla Bekliyor

Yerköy’de görüştüğümüz çok sayıda vatandaş “Sonbahar hiç yağmadı. Barajlar, çeşmeler, su kaynakları etkilenmeye başladı. Kışın yağmur ve kar olmazsa işlerimiz çok zor.” sözleriyle endişelerini aktarıyor.

Özellikle çiftçiler, hem buğday hem arpa ekili tarlalarda yeterli çimlenme olmadığını, yağışsızlığın devam etmesi hâlinde ürün kayıplarının kaçınılmaz olacağını söylüyor.

Hafta Sonu Yağışı Kuraklığa Çare Olur mu?

Meteoroloji’nin cumartesi ve pazar için yağmur beklentisi umut verse de uzmanlara göre tek bir yağışlı hafta, uzun süredir devam eden kuraklığı çözmeye yetmiyor. Ancak bu yağış, toprağın yüzeyini nemlendirmesi açısından önemli bir ilk adım olarak değerlendiriliyor.

Çiftçiler ise, kış aylarının yağışlı geçmesi hâlinde kuraklığın etkisinin hafifleyebileceğini, aksi durumda 2025–2026 döneminin daha zorlu geçebileceğini ifade ediyor.

TBMM’den geçen yeni düzenleme ile engellilere yönelik ÖTV’siz araç alımı
Sıradaki Haber ÖTV’siz Araç Limiti 2026: Yeni Şartlar Neler?