AK Parti Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Vekili Yardımcısı Ahmet Fethan Baykoç, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nu eleştirerek, Beşikçioğlu’nun göreve başladığı günden beri ilçeye somut bir katkı sunmadığını belirtti. Baykoç, Beşikçioğlu’nun oyunculuk faaliyetlerini sürdürdüğünü ve seçim vaatlerini yerine getirmediğini ifade etti. Ayrıca, CHP’li belediyelerin ‘İzmirleştiğini’ vurgulayarak, Etimesgut’un sorunlarının çözülmediğini dile getirdi.
Baykoç, Etimesgut’un spor kulüplerine yapılan desteklerin kesildiğini, ücretsiz kursların paralı hale getirildiğini, belediyenin borçlandırıldığını ve Kızılay bağış kutularının ideolojik nedenlerle kaldırıldığını belirtti. “Sosyal belediyecilik kavramını Türkiye’ye biz kazandırdık” diyen Baykoç, Erdal Beşikçioğlu’nun hala oyunculuk faaliyetlerini sürdürdüğünü ve belediye başkanlığı görevini yerine getirmediğini dile getirdi.
Beşikçioğlu’nun belediyeye geldiğinde borçsuz olduğunu fakat şu anda borçlu bir belediye olduğunu açıklayan Baykoç, belediyenin parasız olan hizmetleri paralı hale getirdiğini belirtti. Kızılay’a karşı ideolojik bir tavır aldığını söyleyerek eleştiren Baykoç, Beşikçioğlu’nun çeşitli kurum ve düşüncelere karşı düşmanlık beslediğini ifade etti. Ayrıca, sosyal belediyecilik anlayışını vurgulayan Baykoç, AK Parti’nin sosyal belediyecilik kavramını Türkiye’ye tanıttığını ve yatırımları ihmal etmeden belli bir bütçe dengesiyle gerçekleştirdiğini belirtti.
