Yerköy Haber Gazetesi

YAŞAM-BECERİ ATÖLYESİ KURULDU

YAŞAM-BECERİ ATÖLYESİ KURULDU
16 Mart 2021 - 16:49

Çiçekdağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü girişimleri ile Turgut Yılmaz İlkokuluna ‘Yaşam-Beceri Atölyesi’ kuruldu.
Çiçekdağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Sağlam yaptığı açıklamada; Mili Eğitim Bakanlığımızın 2023 Vizyonunda da belirtildiği gibi “İlkokuldan başlayarak tüm öğretim kademlerinde okullara çocukların sahip oldukları yetenek kümeleriyle ilişkilendirilmiş becerilerin uygulama düzeyinde kazandırılabilmesi için Tasarım-Beceri Atölyeleri kurulmasını öngörüyor.
Güçlü yarınlar için 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda çocuklarımızın ilgi, yetenek ve mizaçlarına yönelik gelişimleri için küçük ölçekli pilot uygulama için belirlenen ilkokul ve ortaokullarda kurulacak Tasarım-Beceri Atölyeleri 21. yüzyıl becerileri, yükseköğretim alanları ile bilim, sanat, kültür, spor ve yaşam becerileri odaklı olarak değerlendirilmiş ve 5 alanda 10 atölye modeli ortaya çıkarılmıştır.
Bizde Çiçekdağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilimizin Pilot uygulamaların yapılacağı illerden biri olmasını fırsat bilerek yaptığımız girişimler sonucunda İlçemiz Turgut Yılmaz İlkokuluna 10 atölye modelinden biri olan Yaşam-Beceri Atölyesinin kurulmasına vesile olduk”dedi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır