Küçükçekmece’de halı saha maçına gitmek için araçla yol alan Muhammet Mutluay, serseri kurşun isabeti sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma tamamlandı ve 4 sanık hakkında ‘olası kastla ölüme neden olma’ ile ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından 20 yıldan 68 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Kabul edilen iddianame sonrası acılı baba Tanju Mutluay, oğlunun mezarı başında yaptığı konuşmada, duygularını dile getirerek adalet talep etti.
30 Ekim 2024’te yaşanan olayda, çalıntı araç içindeki maskeli üç şahıs rastgele ateş ederek Muhammet Mutluay’ın aracını hedef almıştı. Soruşturma sonucunda Mutluay ‘maktul’, ailesi ‘müşteki’ ve sanıklar ‘şüpheli’ olarak belirlendi. Mermilerin, kurşuna hedef olan araçta oturan Mutluay’ın başına isabet ettiği rapor edildi.
Soruşturma kapsamında, aracı kullanan sanıkların aracı firmanın izni olmadan kiraladıkları, sonrasında plakalarını değiştirip GPS sistemini söktükleri belirtildi. Sanıklardan biri, olay sonrası kaçma hazırlığında yakalanarak polise verdiği ifadesinde, suçlamaları reddetti ve araçtakilerin uyuşturucu ticareti yaptığını iddia etti.
Hazırlanan iddianameye göre sanıkların değişen oranlarda cezalandırılmaları talep ediliyor. Her bir sanık hakkında ayrı ayrı suçlamalar ve talep edilen cezalar yer alıyor. Olay, Küçükçekmece Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Öte yandan güvenlik kamerası görüntülerinde yaşanan panik ve kaçış anlarına da yansıyan olay, yakınları için hala yürekleri dağlayıcı bir gerçekliğe işaret ediyor.
Muhammet Mutluay’ın babası Tanju Mutluay ve sütkardeşi Yaren Başpınar, kayıpları üzerine duygularını dile getirdi. Tanju Mutluay, acı dolu sözlerle adalet talep ederken, Yaren Başpınar, kardeşini kaybetmenin verdiği acıyı yansıtarak yaşananları anlattı.
