ABD Adalet Bakanlığı’nın yayınladığı belgeler, milyarder iş adamı Jeffrey Epstein’in kız çocuklarına yönelik cinsel istismar şebekesi suçlamalarıyla ilgili dosyasını ortaya koydu. Belgeler arasında eski ABD Başkanı Bill Clinton ve 2009’da hayatını kaybeden pop müzik ikonu Michael Jackson’ın da olduğu dünyaca ünlü isimlerin fotoğrafları bulunuyordu.
Yayınlanan belgeler, Epstein’in sanat ve siyaset dünyasındaki şüpheli ilişkilerini gözler önüne serdi. Belgeler arasında Epstein’in İngiliz sevgilisi Ghislaine Maxwell ile birlikte ünlü isimlerin fotoğrafları yer aldı. Bu isimler arasında Michael Jackson, Mick Jagger, Bill Clinton, Kevin Spacey, Chris Tucker, Brett Ratner, Diana Ross, Steven Pinker, Sarah Ferguson ve Nicholas Branson gibi tanınmış kişiler bulunmaktaydı.
ABD Adalet Bakanlığı, Epstein belgelerini yayınlarken, Başkan Donald Trump’ın imzaladığı yasa gereği bu belgelerin kamuoyuna açık olmasını sağladı. Adalet Bakanlığı sözcüsü Todd Blanche, belgelerin şeffaflık ilkesi çerçevesinde paylaşıldığını ve ilerleyen süreçte ek belgelerin de yayınlanacağını belirtmişti.
