Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yozgat Şehir Stadyumu, Bakan Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla açıldı

Yozgat Şehir Stadyumu’nun yapımı tamamlandı ve Gençlik ve Spor Bakanı

Yozgat Şehir Stadyumu’nun yapımı tamamlandı ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla resmi açılışı gerçekleşti. Bakan Bak, stadyumun açılışında yaptığı konuşmada, “Ülkemizin şansı, sporun içinden gelen bir Cumhurbaşkanına sahip olmamız” diyerek duygularını ifade etti.
Yozgat’ta Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan 8 bin kişilik kapasiteli Yozgat Şehir Stadyumu, bugün düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Açılış etkinliğine Bakan Osman Aşkın Bak da iştirak etti. Bakan Bak, konuşmasında ülkemizin spor alanında köklü bir geleneği olduğunu vurgulayarak, “Yozgatspor döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’ne karşı şaşırtıcı bir performans sergilemişti. Yozgat, spor ve futbol kültürüne sahip bir ilimiz. Bu gün Yozgat’ta yiğitlerin buluştuğu güzel bir spor kompleksini açmanın gururunu yaşıyoruz. Bizler şanslıyız çünkü sporun içinden gelen bir Cumhurbaşkanımız var. Gençlere ve spora değer veren, Türkiye genelinde modern stadyumların yapılmasını destekleyen bir liderimiz var. UEFA ve FİFA standartlarına uygun 41 stadyum inşa ettik ve bu yatırımlara devam ediyoruz. Ülkemizde bir spor tesisleri devrimi yaşanıyor” şeklinde konuştu.
2026 yılında Ankara’da hizmete girecek olan stadyum hakkında da bilgi veren Bakan Bak, Türkiye’nin 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağını hatırlatarak, Cumhurbaşkanının gençlere spor yapacakları alanlar oluşturulması konusundaki talimatını paylaştı. Bakan Bak, Ankara’da yapılan stadyumun teknik özellikleriyle dünyada üçüncü olacağını belirterek, 2026 yılının ortalarında hizmete açılacağını dile getirdi.
Açılış sonrası Bakan Bak, saha içinde gezerek top sürdü. Bozokspor Kulüp Başkanı Alparslan Akyüz ise Bakan Bak’a 66 numaralı Bozokspor formasını hediye etti. Daha sonra ise sahada 3. Lig müsabakası olan Bozokspor-Sebat Gençlikspor maçı izlendi.

Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından silah kaçakçılığına yönelik yürütülen
Sıradaki Haber Kaçak Silaha Geçit Yok