Düzce’de neredeyse 2 yıl süren teknik ve fiziki izlemenin ardından gerçekleştirilen bir operasyonda, İstanbul’a gönderilmek üzere yolcu otobüsüne yüklenmiş olan 46,655 adet silah parçası ele geçirildi. Bahsi geçen parçalar arasında tabanca gövdeleri, namlular ve torna tezgahı gibi malzemeler bulunmaktaydı ve bu malzemelerle yaklaşık 2,100 adet tabanca üretilebileceği tespit edildi. Olayla ilgili 6 şüpheli tutuklandı.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından koordine edilen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte faaliyet gösteren silah kaçakçılarını takibe almış ve yaklaşık 23 ay süren bir teknik ve fiziki izleme çalışmasının sonucunda operasyon düzenlemişlerdir.
Şahısların Düzce’den İstanbul’a silah parçaları sevk edecekleri bilgisine ulaşan ekipler, M.E.K.’ye ait Tokuşlar Mahallesi’ndeki iş yerini, aracını ve yolcu otobüsünü izlemeye aldılar. Yapılan takipte, iş yerinden silah parçalarının koliler ve torbalar içinde otobüse yüklendiği belirlendi. Araçlar otoyolda durdurulduğunda, toplamda 46,655 adet silah parçası ele geçirildi. Bu parçalar arasında; 2,115 tabanca alt gövdesi, 2,100 üst kapak takımı, 2,100 namlu, 2,100 tabanca iğnesi, 2,100 emniyet mandalı, 2,100 mekanizma yatağı, 2,100 üst kapak tutucu, 2,100 üst kapak düşürme mandalı, 2,100 iğne kontrol pimi, 2,100 arpacık, 2,050 tetik tutucu, 2,050 iğne tutucu gibi diğer tamamlayıcı parçalar ile 1 adet çok amaçlı torna tezgahı bulunmaktaydı.
Ayrıca, yapılan aramalarda 3 adet ruhsatsız tabanca ve bu silahlara ait birçok fişek ele geçirildi. Ekipler, ele geçirilen malzemelerin birleştirilmesi halinde yaklaşık 2,100 adet ruhsatsız tabanca üretilebileceğini belirledi. Operasyon kapsamında M.E.K., A.Ö., M.C.Ö., İ.İ., D.D. ve otobüs şoförü Z.D. gibi şüpheliler gözaltına alındı. Olayla ilgili geniş bir soruşturma devam etmektedir.
