Muğla Büyükşehir Belediyesi, afetlere müdahale kapasitesini artırmayı ve toplumsal farkındalığı güçlendirmeyi hedefleyerek, vatandaşlara yönelik gönüllü itfaiyeci eğitimleri düzenliyor. Bu eğitimler sayesinde katılımcılar, olası yangın, su baskını ve diğer acil durumlarda profesyonel ekiplere destek olabilecek bilgi ve becerilere sahip olmayı amaçlıyor.
Fethiye’de düzenlenen eğitim programlarında, gönüllülere teorik ve pratik olarak yangın söndürme, su baskınlarına müdahale, ipli erişim teknikleri ve ilk yardım konularında bilgiler aktarıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından Menteşe, Bodrum ve Fethiye ilçelerinde düzenlenen eğitimlere bugüne kadar toplam 118 gönüllü katıldı.
Başkan Aras: “Muğla’yı afetlere karşı güçlendiriyoruz”
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Muğla, ormanları, kıyıları ve doğal yapısal risklere açık bir şehir. Amacımız, bu şehri afetlere karşı daha dayanıklı hale getirmek. Gönüllü itfaiyeci eğitimlerimiz aracılığıyla, vatandaşların olası yangınlar, su baskınları ve acil durumlar karşısında bilinçli ve etkili müdahalede bulunmalarını sağlıyoruz. Afetlere karşı mücadele sadece kurumların değil, toplumun tamamının sorumluluğudur. Gönüllü itfaiyecilerimiz, profesyonel ekiplere büyük destek sağlıyor. Eğitimlere katılan tüm vatandaşlarımıza duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, gönüllü itfaiyeci eğitimlerini şehrin tüm bölgelerine yaygınlaştırmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
