Siverek ilçesinde sıkça meydana gelen ve ölümlere neden olan trafik kazalarının ardından, şehir içi çevre yolunun ilçe dışına taşınması talebiyle protesto eylemi düzenlendi. Önceki gün aynı yolda eşini kaybeden ve taziyeyi yarıda bırakıp eyleme katılan Ömer Gül’ün feryadı duyguları derinden sarsmıştı: “Bu yolun buradan kaldırılması gerekiyor, başka çocuklar yetim kalmamalı!” Şirinkuyu ışıklarında toplanan siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, artan trafik kazalarına ve can kayıplarına tepki gösterdi. Siverek Kent Konseyi Başkanı Adnan Uğur Tamses, “Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun ilçe dışına çıkarılması gerektiği” üzerinde durdu.
Konsey Başkanı Tamses, açıklamasında, “Eskiden şehir dışında planlanan yol, Siverek’in plansız bir şekilde büyümesi yüzünden şimdi yerleşim alanlarının tam ortasında kalmış durumda. Bu durum, ağır araçların şehir içinde seyretmesine ve özellikle yaya ve öğrenciler için ciddi bir can güvenliği tehdidi oluşturmasına sebep oluyor. Geçici tedbirler yetersiz ve sorunu kökten çözmek için artık geciktirilemez” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasında, acil olarak 4 maddeyle yetkililere çağrıda bulunuldu: Mevcut çevre yolunun hızla ilçe dışına taşınması, yeni yolun uzun vadeli bir planlamaya göre projelendirilmesi, mevcut yol boyunca çözüm sağlanana kadar trafik güvenliğinin artırılması ve yetkililerin süreci şeffaf bir şekilde yönetmesi gerektiği vurgulandı.
Eyleme katılan Ömer Gül ise eşini kaybetmenin acısını yaşarken, “Taziyemi yarım bırakıp buraya geldim. Bu yolda eşim hayatını kaybetti ve başka ölümler yaşanmasın istiyorum. Eşim beni ve üç çocuğunu yetim bıraktı. Bu ihmalkârlık. Bu acı yeter, yetkililer önlem alsın. Başka çocuklar yetim kalmasın” sözleriyle duygularını aktardı. Ömer Gül’ün çığlıkları, eyleme katılan herkesi derinden etkiledi. Basın açıklamasının ardından vatandaşlar oturma eylemi yaparak tepkilerini dile getirdi.
