Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesi gerçekleştirilen operasyonlarda uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen kişilere yönelik harekete geçti. Operasyonlarda, özel harekat birimlerinin de destek verdiği baskınlarda önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi ve 34 şüpheli tutuklandı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan izin alarak torbacılara operasyon düzenledi. Şafak vakti gerçekleştirilen baskınlarda, 30 kg metamfetamin, 3 kg sentetik kannabinoid, 2 kg kokain, 9 bin ecstasy hap, 3 bin sentetik ecza ve 1.5 kg esrar ele geçirildi.
Operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 34 şüpheli, “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak” suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı. Ayrıca, arama kararı bulunan 23 şüpheli de “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak” ile “Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Satın Almak ve Bulundurmak” suçlarından yakalanarak adli süreç başlatıldı.
Yetkililer, uyuşturucuyla mücadelenin sürekli ve kararlı bir şekilde devam edeceğini vurgulayarak, vatandaşlardan şüpheli durumları güvenlik birimlerine bildirmelerini istedi.
