Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bilimin Efeleri, kanser üzerine yaptıkları çalışmaya patent tescili almayı başardı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Teknokent’inde faaliyet gösteren Karya Farma HBX

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Teknokent’inde faaliyet gösteren Karya Farma HBX Ar-Ge ekibinin, beyin tümörleri başta olmak üzere kolon, omurilik ve lösemi kanserlerinde etkili olması hedeflenen çalışmasına patent tescili almayı başardığı bildirildi. Ekibin, kendilerini ‘Bilimin Efeleri’ olarak adlandırdığı ifade edilirken, Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar’ın benzer çalışmalarından ilham aldığı vurgulandı.

ADÜ Teknokent’te Ar-Ge faaliyetlerini yürüten Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, kolon ve kolorektal kanserler, beyin tümörleri ve kan kanserleri gibi ciddi hastalıklarda sadece tedaviye değil, hastalığın belirtilerini hafifletmeye yönelik bir çalışma yaptıklarını aktardı.

Çalışmanın, günümüz onkoloji alanında önemli hale gelen destekleyici ve tamamlayıcı tedavi yaklaşımlarına bilimsel anlamda katkı sağlamayı amaçladığı belirtildi. Karya Farma HBX Ar-Ge Kurucusu Hakan Başlık, “ADÜ Teknokent’te yürüttüğümüz araştırmalar neticesinde 18 patente sahibiz. Son zamanlarda dünya genelinde dikkat çeken beyin tümörü çalışmalarıyla anılan Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar’ın izinden giderek bilimsel açıdan ilerlemek bizim için gurur verici. Aynı kanser türlerinde yerli ve milli bir yaklaşımla patent almış olmak bizim için büyük bir sorumluluk ve gurur kaynağı” şeklinde konuştu.

Karya Farma HBX Ar-Ge’nin elde ettiği patenti ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, ADÜ Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Akkaya ve Sanayi ve Teknoloji Aydın İl Müdürü Fatih Ulutaş ile paylaştığı belirtildi.

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Ali
Sıradaki Haber Prof. Dr. Hayaloğlu TÜBA Asli Üyesi seçildi