Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ankara’da Türk dünyasının ortak acıları anıldı

Ankara’da, Türk Dünyası’nın ortak acıları Kanlı Yanvar, Jeltosan, Kanlı Noel

Ankara’da, Türk Dünyası’nın ortak acıları Kanlı Yanvar, Jeltosan, Kanlı Noel ve Kerkük Katliamları adlı olaylar, “Zulme Baş Eğmeyenlerin Destanı: Bir Millet Dört Katliam” adıyla düzenlenen bir törenle anıldı. Türkiye Azerbaycan Dostluk İş birliği ve Dayanışma Vakfı (TADİV) tarafından organize edilen programda, Bakü’de 1990 yılında gerçekleşen Kanlı Yanvar, Almatı’daki 1986 tarihli Jeltosan Olayları, Kıbrıs’ta 1963’te yaşanan Kanlı Noel ve 14 Temmuz 1959’daki Kerkük Katliamı konuşuldu. Törende konuşan İstanbul AK Parti Milletvekili Şamil Ayrım, farklı coğrafyalarda yaşanan bu acı olayların Türk milletinin ortak hafızasında derin izler bıraktığını vurgulayarak, hayatını kaybedenleri rahmetle yad etti.

Ayrım, Kanlı Yanvar’ın sadece Azerbaycan’ın değil, bütün Türk Dünyası’nın ortak acısı olduğunu belirterek, Sovyet tanklarının Bakü’ye girişinin milletin iradesini ezme amacı taşıdığını ancak insanların onuru karşısında yenildiğini söyledi. Jeltosan olaylarının bir milletin kimliğine sahip çıkma mücadelesi olduğunu, Kerkük Katliamı ve Kanlı Noel gibi olaylarda da Türk iradesinin kırılamadığını vurguladı. Ayrım, Türk dünyasının zulme boyun eğmeyenlerin destanı olduğunu ve milletin şehitlerine sahip çıkarak ilerlediğini ifade etti.

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov ise, aydınlarının fedakarlıklarıyla kültür ve dilin korunduğunu ve bağımsız bir devletin kurulduğunu belirtti. Irak Parlamentosu Kerkük Milletvekili Erşat Salih ise, Türk birliğinin önemine vurgu yaparak, varlığımızı başkalarının değil, kendimizin tehlikeye atmaması gerektiğini belirtti. Törene Azerbaycan, Kazakistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti büyükelçileri ile Irak Parlamentosu Kerkük Milletvekili ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı