Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen deprem, Balıkesir merkezi başta olmak üzere Bursa, çevre iller ve İstanbul’da hissedildi. Deprem anında kısa süreli panik yaşanmasına rağmen, herhangi bir zarar olmadığı ve hayatın hızla normale döndüğü belirtildi.
Söz konusu depremin büyüklüğü Kandilli Rasathanesi tarafından 5.2, AFAD tarafından ise 5.1 olarak açıklandı. Deprem sırasında yer sarsıntısını hisseden vatandaşlar, kısa süreli panik yaşayarak ev ve iş yerlerini terk etti.
İlk tespitlere göre, depremde ne can kaybı ne de mal kaybı yaşanmıştır. Yetkililer, bölgede herhangi bir olumsuz durum ihbarının olmadığını belirtirken, ekiplerin saha tarama çalışmalarına devam ettiği açıklandı.
Depremin ardından vatandaşların ev ve iş yerlerine geri döndüğü ve günlük yaşamın normale döndüğü ifade edildi.
