Yerköy Haber Gazetesi

Öğrenciler, e-Twinning projesiyle dünyaya açılıyor

Öğrenciler, e-Twinning projesiyle dünyaya açılıyor
21 Şubat 2022 - 10:53

Çiçekdağı Şehit öğretmen Bayram Tekin Ortaokulu Matematik Öğretmeni Tuğba AZİZ’in ve Erzurum Raif Azak İmam Hatip Ortaokulu Matematik Öğretmeni Esranur UĞURLU`nun kurucuları olduğu e Twinning projesi Scratch4Math, 6 şehirden 8 öğretmen ve 26 öğrencinin katılımıyla etkinliklerini gerçekleştiriyor. Yürüttüğümüz bu projeye Ankara Beypazarı Şehit Mehmet Çifci İmam Hatip Ortaokulundan Elmas YENİCE ve Tuğçe YİĞİT, Iğdır Bilim ve Sanat Merkezinden Gülşen ÖZTÜRK, Kilis Bilim ve Sanat Merkezinden Abdulkadir BİLGİN, Kilis Mehmet Akif Ersoy Ortaokulundan Oğuz BARAZİ, Çorum Suheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulundan Nurgül ÇAKIR DEMİRAY ortaklık ediyor.

Değişen ve gelişen dünyada teknolojinin her bilim dalına ortaklık ettiği, yeni nesil öğrenme ve yaşam tarzının artık daha fazla teknoloji odaklı olduğu biliniyor. Matematik ve teknoloji arasındaki sıkı ilişki, bizi matematik öğretiminde teknolojiye yönlendiriyor. Yürüttüğümüz bu projede öğrencilere blok kodlama araçlarından “Scratch” anlatılıyor. Scratch, ABD’de bulunan MIT’in (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) geliştirdiği, 8-16 yaş arası çocukların kullanımına göre tasarlanmış ve basit bir ara yüze sahip bir programlama dilidir. Kullanıcıların dijital hikayeler, oyunlar ve animasyonlar oluşturmasına olanak sağlıyor. Bu proje ile öğrencilerimiz Scratch ile kod yazarak çeşitli matematik etkinlikleri hazırlayıp, bu etkinliklerini arkadaşlarıyla paylaşıyor. Böylece öğrenciler tasarım oluşturma, algoritmaya dayalı düşünme, çözüm odaklı olma gibi bilişsel becerilerinin yanı sıra iletişim kurma, iş birliği yapma, dili güzel kullanma gibi çeşitli sosyal becerilerini de geliştiriyor. Ayrıca projemiz ile   öğrencilerin matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmesi amaçlanıyor.

Projemizde  yaklaşık 3 ay geride kalmış olup , bu süre içerisinde projeye ait logo, slogan ve afiş tasarımları yapılmasının yanında 6 haftalık Scratch eğitimi verilmiştir. Bu eğitimlerin bitmesi ile ara değerlendirmeler yapılmış ve öğrencilerin etkinlik tasarımları başlamış ve halen devam etmektedir. Projemiz hakkında daha ayrıntılı bilgi almak ve etkinliklerimizi yakın takip etmek isterseniz bizleri sosyal medya hesaplarımızdan izleyebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır