Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görmekte olan Hamza Aktaş için acil karaciğer nakli gerektiği bildirildi. Hastanın hayata tutunabilmesi için uygun donöre ivedilikle ihtiyaç duyuluyor.
Yetkililer ve hasta yakınları tarafından yapılan çağrıda, karaciğer nakli için uygun donör bulunması halinde tedavi sürecinin hızla başlatılabileceği belirtildi. Bu nedenle vatandaşların duyarlı olmaları ve gerekli şartları taşıyan kişilerin iletişime geçmeleri istendi.
Donör adaylarında aranan kriterler arasında AB Rh (–) kan grubuna sahip olmak, kronik bir rahatsızlığının bulunmaması ve genel sağlık durumunun iyi olması yer alıyor.
Yapılan açıklamada, bir cana umut olmanın ve hayat kurtarmanın insanlık adına en kıymetli iyiliklerden biri olduğu vurgulanırken, vatandaşlardan bu çağrıyı paylaşarak destek olmaları istendi.
