Ankara’da yaşayan Erdinç Kızılçelik, hobi olarak Nijerya cinsi cüce keçi beslemeye başladı ve bu keçilerin evde kedi veya köpek alternatifi olabileceğini belirtti. Çanıllı Mahallesi’nde 80’den fazla cüce keçiye sahip olan Kızılçelik, bu keçilerin bakımının kolay olduğunu vurguladı.
Kızılçelik’e göre, Nijerya cinsi cüce keçiler genellikle 40-45 santimetre boyutlarında ve oldukça kullanışlı hayvanlar. İşletme sahibi, keçilere “cebe sığan cüceler” adını verdi ve bu işe başlama hikayesini anlattı. Türkiye’nin çeşitli illerinden keçi temin eden Kızılçelik, keçilerin doğum süreçlerinden beslenmelerine kadar detaylı bilgiler verdi.
Cüce keçilerin bakımının kedi veya köpekten daha kolay olduğunu ifade eden Kızılçelik, bu sevimli hayvanların evde ya da bahçede beslenebileceğini dile getirdi. Ayrıca, bu keçilerin özellikle çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için harika bir seçenek olduğunu vurgulayarak, Ankara’daki çiftliğin ücretsiz ziyaret edilebileceğini ve herkesin keçileri sevebileceğini belirtti. Kızılçelik, amacının Türkiye genelinde bu işi yapan tek kişi olmak olduğunu sözlerine ekledi.
