Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı 2026 yılı 1. dönemi için başvuruların açıldığını duyurdu. Bakan Kacır, 20 milyon lira üst limitli ve 36 ay vadeli krediler için işletmelere 20 puanlık finansman desteği sağlanacağını belirtti.
Bakan Kacır, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı 2026 yılı 1. dönemi için başvuruların başladığını duyurdu. Bu destek kapsamında 20 milyon lira üst limitli ve 36 ay vadeli kredilere 20 puanlık finansman desteği sunulacağını vurgulayan Kacır, KOBİ’lerin büyümesine, üretim ve istihdamın güçlenmesine destek olmaya devam ettiklerini ifade etti. Ayrıca, geçtiğimiz yıl 2 bin 440 işletmeye 38,4 milyar lira finansman desteği sağladıklarını belirterek, işletmelerin daha güçlü ve üretken olmaları için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
Başvuruların 28 Şubat tarihine kadar yapılabileceğini bildiren Bakan Kacır, daha fazla detay için kosgeb.gov.tr adresine başvurulabileceğini açıkladı.
