Marmaris’te Yağış Sonrası Sele Kapılan Kişi Hayatını Kaybetti
Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen şiddetli yağışlar sonrasında dereler taştı ve su seviyeleri yükseldi. Bu doğal afet sırasında Osmaniye Mahallesi’nde Zekeriya Şahin isimli bir kişi, aracıyla derenin karşısına geçmeye çalıştı. Ancak Şahin’in uyarılarına aldırmayan yolcu, araçtan inerek geçmeye karar verdi. Ne yazık ki, sele kapılan Şahin ve aracı dereye sürüklendi. İhbar üzerine bölgeye hemen itfaiye, jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Ekipler, dere yatağında sıkışan aracı buldu. Ancak araçta Zekeriya Şahin’e ulaşılamadı. Bunun üzerine, STK’lar ve gönüllü vatandaşlarla birlikte arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya’nın koordinasyonunda yapılan aramalarda Zekeriya Şahin, aracının 100 metre aşağısında bir borunun altında hayatını kaybetmiş halde bulundu. Olay yerinde yapılan kontroller sonucunda Şahin’in cansız bedeni çıkarılarak Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Zekeriya Şahin’in ani ölümü, ailesini ve sevenlerini derin bir üzüntüye boğarken, Şahin’in belediyede temizlik işleri personeli olarak çalıştığı öğrenildi. Yaşanan bu acı olay, Marmaris’te büyük bir üzüntüye neden oldu.
