Manisa’nın Salihli ilçesinde akşam saatlerinde şiddetli rüzgarın etkisiyle 100’den fazla ağaç devrilirken, bir caminin minaresine ait külah cami bahçesine uçtu.
Akşam saatlerinde etkisini artıran şiddetli rüzgar nedeniyle Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Camisi’nin minaresine ait külah uçtu. Cami bahçesine düşen külah sebebiyle olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.
Cami imam hatibi Abdulbaki Demir, “Yatsı namazından sonra cemaat dağılmıştı. Ses sistemini kontrol eden ustalarla işimizi tamamladıktan sonra dışarı çıktım ve minarenin külahının düştüğünü gördüm. Verilmiş sadakamız varmış, Allah bizi korudu” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Ağaçların devrildiği ve çatıların uçtuğu Salihli’de, birçok mahallede onlarca ağaç devrilirken çatılar zarar gördü. Fevzipaşa Caddesi’nde bulunan çam ağaçlarının demiryolu hattına düşmesi nedeniyle hat bir süre trafiğe kapatıldı. Fırtınanın etkisiyle bazı ev ve iş yerlerinin duvarları yıkılırken, Salihli Belediyesi ekipleri, polis ve itfaiye ekipleri ilçe genelinde çalışmalarını sürdürüyor.
