Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son raporuna göre, Balkanlar’dan gelen soğuk ve yağışlı hava Türkiye genelinde etkisini artırmaya devam ediyor. 1 Mart 2026 Pazar gününe kadar sürecek olan bu durumda kıyı kesimlerde yağmur, iç ve doğu bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışları bekleniyor. Doğu Karadeniz’e doğru ilerleyecek olan yağışlı hava sisteminin ülkeyi terk etmesi öngörülüyor. Sıcaklıkların azalacağı ve yağışların durmasının ardından ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği belirtiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, iç kesimlerde sis ve pus uyarısında bulunarak vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.
İstanbul’da ise bu gece yüksek kesimlerde ve kuzey bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Yağışların 27 Şubat 2026 Cuma gününün öğle saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi öngörülüyor.
Ankara’da ise bu sabah başlayan yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam etmesi bekleniyor. Perşembe günü (yarın) şehir merkezinde de kısa süreli kar yağışı olabileceği tahmin ediliyor.
