Bir adam, Bursa’nın Keles ilçesinde ormanlık alanda burçak toplamak isterken av tüfeğiyle vuruldu ve hayatını kaybetti. Jandarma, olayı kısa sürede çözerek üç şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerden biri tutuklandı.
Olay, Küçükkovacık Mahallesi’ndeki ormanlık alanda meydana geldi. Nejdet Ö., sabah erken saatlerde çam ağaçlarından burçak toplamak için ormana gitmişti. Aynı bölgede bulunan diğer insanlar, öğlen saatlerinde silah sesi duydu ancak ne olduğunu anlayamadı.
Oğlu, babasından haber alamayınca endişelenerek araziye indi. Babasının hareketsiz bir şekilde yerde yattığını gören oğlu, başlangıçta ağaçtan düştüğünü düşündü. Ancak yerdeki kan lekelerini fark edince babasının vurulduğunu anladı ve durumu hemen jandarmaya bildirdi.
Olay yerine gelen jandarma ekipleri, Nejdet Ö.’nün hayatını kaybettiğini belirledi. İlk incelemeler, Özkaya’nın domuz avı için bölgede bulunan biri ya da birden fazla kişi tarafından yanlışlıkla vurulmuş olabileceği ihtimalini ortaya koydu.
Jandarma ekipleri, olayın şüphelileri oldukları düşünülen Şeref D. (56), Ersin D. (29) ve Muharrem K. (51)’yi gözaltına aldı. Şeref D., tutuklanırken, Ersin D. ile Muharrem K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
