Yerköy Haber Gazetesi

Yozgat milletvekili adayları belli oldu

Yozgat milletvekili adayları belli oldu
10 Nisan 2023 - 14:34

14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için siyasi partilerin Yozgat milletvekili adayları belli oldu.

Cumhur İttifakı bileşenleri kendi adayları ile seçime girerken, Millet İttifakı ise Yozgat’ın da aralarında olduğu bazı illerde tek liste halinde seçime girecek. 14 Mayıs 2023 seçimleri için milletvekili aday listeleri 9 Nisan Pazar günü YSK’ya teslim edilecek. 19 Nisan tarihinde ise milletvekili kesin aday listeleri ilan edilecek.

AK PARTİ LİSTESİ
Buna göre AK Parti Yozgat Milletvekili aday listesi şu isimlerden oluştu: 1. Abdulkadir Akgül, 2. Süleyman Şahan, 3. İskender Minar, 4. Yusuf İbiş

MHP YOZGAT LİSTESİ
MHP Yozgat Milletvekili adaylık listesi; 1. İ Ethem Sedef, 2. Kazım Ergün, 3. Ülkü Yılmaz 4. Sezer Yozgat olarak açıklandı. Millet İttifakında yer alan partiler Yozgat’ta ortak liste ile İYİ Parti çatısı altında seçime giriyor.
MİLLET İTTİFAKI LİSTESİ
Millet İttifakı Yozgat Adayları ise şu isimlerden oluştu: 1. Lütfullah Kayalar, Ali Keven, 3 İsmail Yılmaz, 4. Nafiye Balcık. Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Şanlıurfa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Ankara’dan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın da yine Ankara’dan bölgelerinden 1. sıra Adayı olarak seçimlere girecek. İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu’da Ankara 2. bölge 2. sıradan aday gösterildi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır