Dilovası ilçesinde meydana gelen fabrika yangınında hayatını kaybeden 7 kişi ile ilgili davada, çevre sakinlerinin tanıklık ifadeleri duruşmada dinlendi. Tanıklar, patlama seslerinin ardı ardına geldiğini, yangına müdahale edemediklerini ve iş yerine daha önceden defalarca şikayette bulunulduğunu dile getirdi.
Kandıra Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi’nde görülen davada, tutuklu 8 şirket yetkilisi ve 9 sanığın savunmaları ile müşteki ifadeleri alındıktan sonra tanıkların dinlenmesine geçildi. Tanıklardan Cemil Düzgüner yaşadıklarını aktararak, “Yangın çıkan fabrika evime çok yakındı. Patlama sesini duydum ve dışarı çıktığımda olayı gözlemledim. Maalesef içeridekileri kurtaramadık. Patlamalar ardı ardına geldi. Çalışma şartları kötüydü” dedi.
Diğer bir tanık olan Mehmet Düzgüner ise yaşananları şu şekilde anlattı: “Olay günü gürültü ve çığlık sesleri duydum. İçeridekilerin sesi ikinci bir patlamadan sonra kesildi. Kurtuluş, önlemlerimizi aldık dediğinde uyardım.” Diğer tanıklar da olay gününe dair deneyimlerini paylaşarak, ellerinden geleni yaptıklarını ancak daha fazla müdahale edemediklerini belirttiler.
Tanık ifadeleri ile ilgili yapılan yorumda, bazı avukatlar tanıkların tutarsız olduğunu iddia ederek, hesap kayıtlarının ve HTS kayıtlarının incelenmesi talebinde bulundular. Duruşma, avukatların savunmalarının alınması ve ara karar verilmesi için yarına ertelendi.
