Gençliğin Üretim Çağı teması ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF’26), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda başladı. Bu fuar, bölgedeki üniversitelerin katılımıyla gerçekleşti ve gençler ile firmalar arasında kariyer planlarına yön verme amacı güdüyor. Açılış töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Türkiye’nin istihdam artışına vurgu yaparak gençlerin iş hayatına geçişini desteklediklerini belirtti.
Samsun Valisi Orhan Tavlı ise şehirdeki organize sanayi bölgelerine yapılan yatırımlardan bahsederek yeni istihdam olanaklarına dikkat çekti. Ayrıca, Türk savunma sanayisinin önemli bir markası olan MKE’nin Samsun Üretim Kampüsü’nde yapılacak üretim çalışmalarından ve BAYKAR’ın havacılık sanayii projelerinden bahsetti.
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın da fuarın gençlerin kariyer yolculuğuna rehberlik ettiğini vurgulayarak, üniversitelerin sektörlere uygun nitelikli bireyler yetiştirmekle sorumlu olduğunu ifade etti. Aynı zamanda Samsun’un ekonomik potansiyeline değinen Rektör Aydın, fuarın yeni iş birliklerine kapı aralayacağını belirtti.
Fuarın açılış töreni, protokol üyelerinin stantları ziyareti ile devam etti. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve diğer birçok önemli ismin katılım sağladığı etkinlik, zengin içeriği ile ilgi çekmeye devam ediyor.
