Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Samsun-Trabzon-Sarp hızlı tren demiryolu projesi ile Trabzon ile Samsun arasındaki seyahat süresini 2 saate indireceğiz. Bu proje, Samsun’dan başlayarak Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’i birbirine bağlayacak” dedi. Ankara’da düzenlenen Trabzon Günleri etkinliği, 1. TBMM binasında yoğun katılımla başladı. Programda konuşan Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Trabzon’a yapılan yatırımlardan bahsederek, ulaşım altyapısının geliştirildiğini ve bölünmüş yollar ile tüneller inşa edildiğini vurguladı.
Uraloğlu, Trabzon’u modernize edecek raylı sistemler ve hızlı tren projelerinin hayata geçirildiğini belirterek, bu projelerin Trabzon’un bütün kentlerini bir araya getireceğini açıkladı. Ayrıca, yeni Trabzon Havalimanı’nın tasarımıyla ilgili bilgi veren Bakan, mevcut pistten kuzeye denizde yeni bir havalimanı inşa edeceklerini söyledi.
Bakan Uraloğlu, Trabzon’u lojistik, üretim ve turizm üssü haline getirmek için projeler geliştirdiklerini ve sürekli çalıştıklarını ifade etti. Programda, Uraloğlu’na plaket takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erildi. Katılımcılar arasında Bakan Uraloğlu’nun yanı sıra eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu ve davetliler de yer aldı.
