Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Konya’da 15 yaşındaki kızın hayatını kaybetmesine neden olan sürücüye 4 yıl hapis cezası

Konya’nın Kadınhanı ilçesinde bir kamyonetin açık bırakılan kasası kapağının çarpması

Konya’nın Kadınhanı ilçesinde bir kamyonetin açık bırakılan kasası kapağının çarpması sonucu 15 yaşındaki bir kızın hayatını kaybettiği kazada sürücüye 4 yıl 5 ay hapis cezası verildi.
Olay, 6 Haziran 2025 Cuma günü Kadınhanı ilçesinde Konya Caddesi’nde meydana geldi. Motosikleti kullanan H.D. ile aynı yönde seyreden Yaşar A. yönetimindeki kamyonetin açık olan kapağı, motosiklette yolcu olarak bulunan 15 yaşındaki Nisanur Durgut’a çarptı. Çarpmanın etkisiyle Nisanur Durgut yola savruldu ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
Kaza anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, motosiklet sürücüsü ve Nisanur’un kamyonetin açılan kapağına çarpması anı yer alıyor. Neden olduğu bu kazada hayatını kaybeden Nisanur’u taşıyan sürücü Yaşar A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmayı yürüten Kadınhanı Cumhuriyet Başsavcılığı, Yaşar A. hakkında “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Mahkeme ise “iyi hal” indirimi uygulayarak Yaşar A.’ya “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verdi.

Vezirköprü ilçesinde Jandarma’nın düzenlediği operasyonda 5 kişinin gözaltına alındığı bilgisi,
Sıradaki Haber Vezirköprü’de uyuşturucu ile mücadele: 2 kişi tutuklandı