Esenyurt bölgesinde okul ve çevrelerinde polis denetimlerinin sıklaştırıldığı bildirildi. Yapılan kontrollerde, okul çevresindeki şüpheli şahıslar Genel Bilgi Taraması (GBT) kapsamında durduruldu.
Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen olayların ardından Esenyurt ilçesinde polis ekipleri, okul çevrelerinde denetimleri artırdı. Denetimler kapsamında, şüpheli görülen yaya şahıslar ile araç sürücüleri detaylı bir şekilde kontrol edildi.
Esenyurt’ta yaşayan bir vatandaş, çocuğunu okula bırakırken yaşanan olaylar hakkında, “Son iki günde üzücü olaylar yaşandı. Ülke olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Endişeler var ama güvenlik güçlerimize güveniyoruz. Onlar hazırda bekliyorlar. Polisler her zaman olduğu gibi gereken önlemleri alacaklarına inancımız tam. Okullarda silahlı güvenlik personeli bulunması gerektiği inancındayım. Bu şekilde öğrenciler daha güvenli olur.” açıklamasında bulundu.
Olayların ardından şiddet içerikli dizileri eleştiren Ali Osman Koç ise, “Olanlar çok üzücü. Çocukların böyle şeylerle karşılaşmaması gerekir. Çocuklarımıza daha fazla özen göstermeliyiz. Oyunlar ve teknolojinin çocuklarımızın geleceğini etkilememesi önemli. Çok endişeliyim. Devletin bu konuda kısıtlamalar getirmesi gerekiyor. Küçük yaştaki çocukların elinde şiddete yatkın oyunlar bulunmamalı. Şiddet içerikli filmler ve diziler öne çıkartılıyor. Bu durum çocuklarda özentiliğe sebep oluyor. Gelişme çağındaki çocuklara bilinçaltlarında şiddet eğilimi aşılanıyor. Bunun bilinçli bir şekilde yapıldığına inanıyorum. Anne babaların dikkatli olması gerekiyor. Çocuklarının hangi yöne doğru ilerlediklerini gözlemlemeleri gerekiyor. Önlem alınması şart. Sokaklar dahi çocuklar için eğitim platformudur. Çocuklarımızın sokakta kimlerle arkadaşlık yaptıklarını gözlemlemeleri önemli.” şeklinde konuştu.
