Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

5 İlçe 11 Köyde Üretim Hamlesi

Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından nohut üretimini artırmaya

Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından nohut üretimini artırmaya yönelik demonstrasyon ekimleri gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında 5 ilçede 11 köyde 12 çiftçi ile birlikte ekimler yapıldı.

Merkez ilçeye bağlı Dayılı köyünde yapılan demonstrasyon ekimine İl Müdürü Ömer Şentürk de katıldı. Çiftçilerle birlikte tarlada ekim yapan Şentürk, Yozgat’ın yemeklik dane baklagiller üretiminde önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Şentürk, özellikle nohut üretiminin yaygın olduğunu ifade ederek, yerli ve milli tohum çeşitlerinin kullanımını artırmak amacıyla demonstrasyon çalışmalarının sürdürüldüğünü vurguladı. Bu kapsamda Bakanlığa bağlı araştırma enstitüleri ve özel sektör tarafından geliştirilen toplam 12 farklı nohut çeşidinin ekimi gerçekleştirildi.

Ekim yapılan çeşitler arasında Aydoğan, Atabay, Karlı, Çiftçi, Nihatbey, Borsa, Bayrak, Caner, Sezgin, Ubet ve Arda gibi yerli çeşitler yer alıyor. Bu çeşitlerin verim, kalite ve hastalıklara dayanıklılık açısından alternatif oluşturması hedefleniyor.

Yapılan demonstrasyon ekimlerinin sezon boyunca teknik personel tarafından takip edileceği, gerekli bakım ve ilaçlamaların yapılacağı, hasat döneminde ise elde edilecek verilerin değerlendirilerek kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi.

Yozgat’ta yürütülen bu çalışmalarla birlikte, yerli tohum kullanımının yaygınlaştırılması ve tarımsal verimliliğin artırılması amaçlanıyor.

Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle, Tarım Arazilerinin
Sıradaki Haber %75 Hibeli Tohum Dağıtıldı