Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Almanya’da Türk öğrenciler ile Türkiye’nin savunma devleri buluştu

Berlin, Almanya’nın başkenti, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Savunma Sanayii Akademisi

Berlin, Almanya’nın başkenti, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Savunma Sanayii Akademisi tarafından organize edilen “Milli Yetkinlik Hamlesi” kapsamında Teknoloji ve Yetkinlik Buluşmaları Global etkinliğine ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin savunma sanayisinin önde gelen isimleri, Almanya’da eğitim alan mühendis adaylarına sektör hakkında bilgi vererek, Türkiye’nin savunma sanayisine katkıda bulunmaları çağrısında bulundu.
Berlin’deki etkinlik, Türkiye’nin savunma sanayisinde önemli bir yer tutan kurum ve kuruluşlar ile Almanya’da öğrenim gören Türk gençlerini bir araya getirdi. “Milli Yetkinlik Hamlesi” buluşmasına Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Hakan Karataş ve ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN gibi Türk savunma sanayisinin önde gelen kurumlarının temsilcileri ile Almanya’da eğitim gören Türk öğrenciler katıldı.
Etkinlikte Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Karataş, “Milli Yetkinlik Hamlesi” başlıklı bir sunum yaptı. Karataş, eğitim hayatında teorik bilginin önemine vurgu yaparken, sektörde gerçek deneyim ve becerilerin kazanılmasının gerekliliğine dikkat çekti. Ayrıca, etkinlikte Savunma Sanayiinde Girişimcilik ve İnovasyon, Savunma Sanayiinde Mühendislik, ve Kariyer Fırsatları gibi konularda da sunumlar gerçekleştirildi.
Almanya’da düzenlenen etkinlik, Türkiye ile Avrupa arasındaki savunma sektörü ilişkileri ve sektörel dönüşüm süreçleri hakkında bilgi alışverişine olanak tanıdı. Ayrıca, katılımcılar güncel teknolojiler, yetkinlik artırma, uluslararası işbirlikleri ve Türkiye’nin savunma sanayii vizyonu hakkında bilgi sahibi oldu.
Türk savunma sanayisinin temsilcileri, yurt dışında yaşayan Türk mühendislerin Türkiye’deki savunma programlarına katılımının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Almanya’daki gençleri Türk savunma sanayisine katkıda bulunmaya davet etti.
“Milli Yetkinlik Hamlesi” kapsamında düzenlenen Teknoloji ve Yetkinlik Buluşmaları serisinin bir sonraki durağı Hamburg olacak. Yarın gerçekleştirilecek etkinlikte, yurt dışında görev yapan Türk mühendisler, sektör temsilcileri ve Türkiye’nin savunma alanındaki önemli kurumlarının temsilcileri bir araya gelecek.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), 13 Nisan’dan itibaren Hürmüz Boğazı’nda
Sıradaki Haber ABD: “Hürmüz Boğazı’ndaki ablukanın başlamasından bu yana 23 gemi geri döndü”